U centru Zagreba uskoro se otvara Yakuza, bar koji će nuditi vina, koktele i dim sum
POČETKOM kolovoza 2024. u centru Zagreba otvoren je Kiyomi, azijski restoran iza kojeg stoje Vid Nikolić i Davor Bienenfeld, koji vode i druga popularna mjesta u gradu koja se baziraju na asian fusion kuhinji - Torikayu, Izakayu i Tori Street Food.
Kiyomi je panazijski restoran koji nudi dim sum i robatu, japanski roštilj na drveni ugljen, a sada se u podrumu ovog restorana otvara i Yakuza, koja je zamišljena kao bar s dobrim vinima i vrhunskim koktelima, ali i dim sumom.
Restorater Davor Bienenfeld za Kult Plave Kamenice rekao je da bi se Yakuza trebala otvoriti do kraja siječnja. "Nemojte me držati za riječ jer još nisam zadovoljan nekim elementima Yakuze. Ali svi su radovi gotovi, bar je uređen, pa se nadam da ćemo vrlo brzo otvoriti. Možda već za dva tjedna", rekao je.
Kiyomi smo posjetili već po otvorenju, evo dojmova
Kiyomi smo posjetili odmah po otvorenju, a isprobali smo Dim Sum tasting menu, robatu od korejske govedine i robatu od svinjske potrbušine. Robata od korejske govedine poslužena je u korejskoj marinadi uz miso gljive i domaći BBQ umak. Robata od svinjske potrbušine dolazi s korejskim BBQ umakom, dok je meso posuto grubo mljevenim lješnjacima, mladim lukom i kiselim krastavcima.
>> Bili smo u novom azijskom restoranu u centru Zagreba, evo dojmova
Oba jela su nas osvojila, no naša je preporuka da uzmete Dim Sum tasting menu jer ćete za 30 eura probati čak 7 jela, a na kraju je uključen domaći sladoled raznih okusa. Nas su se najviše dojmili "knedli" s piletinom, siew mai sa svinjetinom i škampima te char siew pecivo sa svinjetinom. Za desert smo uzeli sladoled od čaja s mlijekom, ljepljivu rižu s mangom i kolač od ananasa.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati