Iskoristite ostatke blagdanskog ručka i spremite ukusno jelo za prste polizati

MNOGI se nakon blagdana zapitaju što s ostacima purice. Postoji nekoliko vrlo ukusnih, a jednostavnih ideja za jela u kojima možete uživati u ostatku tjedna.
Hladna salata
Hladne salate uvijek su odličan izbor kad ostanete bez ideja. Skuhajte tjesteninu i jaja pa ih ostavite da se ohlade. Za to vrijeme narežite ostatke mesa, nasjeckajte luk, krastavce, celer i drugo povrće po želji. Skinite ljusku s jaja te ih narežite na sitne komade. Sve sastojke ubacite u zdjelu, dodajte majonezu, kiselo vrhnje, malo senfa i limunovog soka te sol i papar i dobro promiješajte. Ostavite u hladnjaku da se ohladi pa poslužite.
Casserole
Ostatke mesa narežite I pomiješajte s tjesteninom skuhanom al dente, ubacite nasjeckano povrće po želji, začinite pa prelijte kiselim vrhnjem i jednim jajem. Ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 20-ak minuta.
Frittata
Ostatke mesa možete narezati na sitne komade pa pomiješati s povrćem po želji i preliti istučenim jajima. Smjesu stavite u kalupe za muffine i pecite 25 minuta na 175 stupnjeva.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati