Začinite Božić efektnim baršunastim kolačićima
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Screenshot: YouTube
ZNAMO da se za Božić najčešće peku tradicionalni kolačići čijih vrsta ima u izobilju, ali našli smo ove savršeno crvene jednostavne keksiće koji će svojim izgledom plijeniti pažnju na raskošnom božićnom stolu.
Ne samo da izgledaju savršeno, nego su takvi i po okusu.
Ne samo da izgledaju savršeno, nego su takvi i po okusu.
Doduše, moramo odmah otkriti tajnu - ova fenomenalna crvena boja dolazi od žličice tekuće umjetne boje pa ako znate neki drugi, prirodniji način, slobodno preinačite recept i napravite ga po svom. Barem što se boje tiče, jer ostatak recepta ni ne pokušavajte promijeniti, s obzirom na to da su keksići savršeni.
Originalan naziv im je Red Velvet Gooey Butter Cookies (baršunasti gnjecavi keksići s maslacem), a recept je iz kuharice Red Velvet Lover's Cookbook koja je prvenstveno namijenjena za blagdane poput Božića i Valentinova.
I prije nego što vas izraz gnjecavi možda odbije, vjerujte, gnjecavo je samo riječ koja opisuje savršenstvo okusa ovih strastvenih keksića.
Za ovo baršunasto iznenađenje vam je potrebno:
2 i 1/4 šalice brašna
2 šalice šećera
2 velike žlice nezaslađenog kakaa
2 čajne žličice praška za pecivo
1/4 čajne žličice soli
230 g kremastog sira
4 velike žlice maslaca (smekšanog)
1 jaje
1 velika žlica crvene jestive boje
pola šalice šećera u prahu
Priprema:
1. U manju posudu stavite brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sol te dobro promiješajte.
2. U veću posudu stavite omekšali maslac i sir te ih dobro izmiješajte kako biste dobili finu kremastu koegzistenciju. Smjesi dodajte jaje i boju te još dobro umiješajte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Smjesi dodajte suhe sastojke i sve dobro umijesite rukama dok ne dobijete finu glatku formu tijesta.
4. Zdjelu prekrite krpom i ostavite barem dva sata na toplom.
5. Pećnicu prije pečenja dobro zagrijte na 175 stupnjeva.
6. U malu posudicu stavite pripremljeni šećer u prahu.
7. Za to vrijeme razvaljajte tijesto na debljinu od oko 2,5 centimetra te izradite oblike koje želite uz pomoć čaša ili modlica. Svaki keksić prije stavljanja na papir za pečenje uvaljajte u šećer u prahu s obje strane.
8. Pecite ih na temperaturi od 175 stupnjeva oko 10-12 minuta.
9. Pustite keksiće da se skroz ohlade te ih pohranite na prohladno mjesto na nekoliko dana (minimalno tri) kako bi se keksići otpustili i postali zaista savršeno baršunasti.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati