Osvježavajuće košarice s jagodama i limunom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: weheartit
VRIJEME je jagoda, ali i ukusnih deserata, među kojima je svakako i ovaj za prefine košarice.
Možete ih raditi u kalupima za muffine kao košarice, ili u kalupu za tortu pa dobijete veliki tart s jagodama i limunom.
Za tijesto vam je potrebno:
250 g glatkog brašna
Prstohvat soli
60 g šećera u prahu
150 g maslaca, narezanog na kockice
1 jaje
Za kremu od limuna:
2 limuna
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1 naranča
2 žumanjka
100 g šećera
80 g maslaca
I još 250 g jagoda ili nekog drugog voća za završnu fazu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Recept:
Kolač se sastoji od tri dijela, prhkog tijesta, kreme od limuna i gornjeg sloja s voćem (mi smo radili s jagodama, ali možete staviti maline ili šumsko voće).
Prvo pripremite kremu od limuna. Naribajte koricu limuna i naranče te iscijedite sok. U posudu za kuhanje na pari umutite jaja sa šećerom te dodajte limune i naranče. Kuhajte na pari i miješajte dok se ne zgusne (kroz 5-10 minuta) i dobije finu kremastu teksturu. U smjesu dodajte maslac i miješajte dok se ne zgusne. Ohladite i stavite u hladnjak. Ako vam je okus preintenzivan, dodajte mascarpone ili kremasti jogurt. Ova krema je divna za ljetne deserte, punjenje palačinki, torti i slično.
Za tijesto umijesite šećer u prahu, sol i brašno te kockice maslaca dok ne dobijete mrvice. Potom razmutite 1 jaje, dodajte ga u smjesu i miješajte dok ne dobijete tijesto. Omotajte ga folijom i stavite u frižider na sat vremena. Tijesto izvadite i razvaljajte na par milimetara, širokom čašom napravite krugove koje potom utisnite u maslacem namašćene kalupe za muffine. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta, napunite kremom od limuna, na to dodajte narezane komadiće jagoda i pospite s malo šećera u prahu.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati