Anina seksi kuhinja: Slasni mini zalogaji za sretnu 2013.
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu vam donosimo jednostavne recepte za brze i ukusne kanape sendviče koje možete poslužiti društvu na proslavi nove godine. Ukoliko ste organizaciju novogodišnjeg tuluma ili bilo kakvog domjenka preuzele na sebe, izbjegavajte tešku hranu i komplicirana jela. Ne želite cijeli dan provesti u kuhinji, a uz ohlađeno piće ionako će se najbolje složiti mali lagani zalogaji. Desert servirajte u martini čašama, ukrasite bananama i ugođaj će biti potpun. Dobar tek i sve najbolje u 2013. !
Kanapei s namazom od gljiva
Potrebno:
30 g maslaca
50 g luka
400 g šampinjona
½ žličice suhog mažurana
1 žlica prošeka
150 g ricotte
2 žlice nasjeckanog peršina
raženi kruh
Priprema:
Sitno nasjeckani luk kratko popirjajte na zagrijanom maslacu. Dodajte nasjeckane gljive, mažuran, sol papar i nastavite pirjati dok tekućina ne ishlapi. Pustite gljive da se ohlade a zatim u njih umiješajte ricottu, peršin i prošek te sve dobro promiješajte. Kruh narežite na veličinu kanapea te ih premažite nadjevom od gljiva i poklopite drugim kruhom.
Pašteta od tune
Potrebno:
2 konzerve tune
2 žlice krem sira
3 žlice majoneze
2 žlice kiselog vrhnja
2 žličice senfa
6 komada kiselih krastavaca
nekoliko kapi limunovog soka
2 žlice bijelog vina
3 žlice sitno sjeckanog slanog kikirikija
začini sol, papar, ljuta paprika, muškatni oraščić, vlasac
Priprema:
Tunu dobro ocijedite i dodajte joj sitno nasjeckane kisele krastavce. Zatim dodajte ostale sastojke osim kikirikija, začinite po želji te promiješajte i usitnite sa štapnim mikserom da dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte kikiriki i lagano promiješajte. Paštetu ostavite u hladnjaku da se ohladi. Namažite na kruh koji ste narezali na veličinu kanapea u krasite kikirikijem po želji.
Desert s bananama
Potrebno:
1 vrećica pudinga od banane (prah)
1 vrećica šlaga (prah)
4,5 dcl mlijeka
3 žlice šećera
1 žličica margarina
3 žlice smeđeg šećera
sok naranče
gustin
banane
Priprema:
Puding skuhajte u 3 dcl mlijeka sa 3 žlice šećera te ga ohladite. Šlag izmutite s 1, 5 dcl mlijeka te pola količine dodajte prohlađenom pudingu. Za umak na margarinu lagano propržite šećer i dodajte sok od naranče u kojemu je razmućen gustin. Prokuhajte 2 minute te dodajte narezanu bananu. Poslužite čašama tako da na dno stavite kremu, zatim umak sa bananama, ostatak šlaga te završite s umakom. Desert dobro rashladite prije posluživanja.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati