Aston Martin ima poslasticu za kolekcionare, cijena nije za svačije uši

Foto: Aston Martin

KAD je Aston Martin u pitanju, većina iščekuje novosti vezane za skori dolazak SUV modela, ali postoje i neke novine u daleko privlačnijem segmentu sa slavnim potpisom.

Upravo tako, kad se u priču legende s Otoka uključi Zagato redovito su u pitanju estetska remek-djela za koja bez grižnje savjesti možemo reći da su umjetnine na kotačima. Posljednja u nizu je DBS GT Zagato s 5.2 V12 motorom. Osim motora od 760 KS, potencijalnog kupca će zaintrigirati karbonski detalji na eksterijeru u unikatnoj Supernova crvenoj boji, ali i detalji u zlatno-crnoj kombinaciji, baš poput onog na naplatcima ili amblemu izvedbe.

Tehnologijom 3D printanja metala mogu se podičiti i elementi interijera. Osim što je ovo prva takva primjena u autoindustriji, recimo kako je za izradu pojedinih dijelova potrebno gotovo 100 sati printanja, ali ipak i dodatna ručna dorada po pitanju pripreme površine.

Ako pak niste od zlata i njegovog blještavila, Astonov odjel Q ponudit će aluminij i karbon kao zamjenu te mogućnost izbora iz bogate palete boja.

Stoga cijena ne treba nikoga čuditi. Ponuda ide isključivo u paru pod imenom DBZ Centenary Collection, ponuđeno je tek 19 setova, a cijena je šest milijuna funti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.