FOTO Osvježena je ponuda za jedan od najljepših sportskih modela

Foto: Lexus

NUDE se coupe i kabriolet, a ponudu upotpunjuje i Ultimate Edition.

Da, u pitanju je Lexusov top model LC koji u novu modelsku godinu dolazi uz nekoliko bitnih poboljšanja. Međutim, bitno je da ponuda ostaje ista i uključuje fantastični atmosferski 5.0 V8.

LC dobiva novi multimedijski sustav koji ima veći zaslon, lakši je za korištenje, ima veću funkcionalnost i brže reagira na naredbe. Umjesto 10-inčnog zaslona prethodnog sustava, kojim se upravljalo preko dodirne podloge na središnjoj konzoli, sada postoji 12,3-inčni zaslon visoke rezolucije osjetljiv na dodir. Radi lakšeg korištenja, zaslon je postavljen 86 mm bliže vozaču.

I ovdje se može pozvati asistent, sada s "hej, Lexus". Ova funkcija može odgovoriti na oko 100 različitih naredbi. Možda važnije je da Mark Levison Surround Sound sustav s 13 zvučnika, koji se može usporediti s visokokvalitetnim kućnim audio sustavima, dolazi kao dio serijske opreme.

Vizualno, novost su nove opcije shema interijera, i to plavobijela, DK rose, Blue & White, svaka sa svojim naglaskom. Uvedene su dvije nove boje karoserije. Heat Blue Contrast Layering je jasna, čista plava s jakim kontrastnim istaknutim dijelovima. Sonic Copper je kromatska boja s bogatom crvenkastom nijansom pod sunčevom svjetlošću koja se produbljuje kako svjetlost slabi.

Svi modeli sada dolaze s tri nove inačice kovanih kotača: 20-inčni sa sjajnim crnim metalik premazom, 21-inčni s 3D strojno obrađenom završnom obradom i 21-inčni s dvobojnom crnom i hiper-krom završnom obradom.

Konačno, recimo i kako su nove opcije dodane Lexus Safety System+ sustavu, koji pomaže u sprječavanju nesreća i povećava osviještenost vozača o situaciji.

Priča za sebe je Ultimate Edition izdane s aerodinamičnim elementima integriranim u elemente karoserije, te dodatno izbrušenim performansama.

Prve isporuke očekuju se već u svibnju, dok Ultimate Edition dolazi od rujna ove godine.

Novosti ukratko:

  • Novi multimedijski sustav s velikim dodirnim zaslonom i veća funkcionalnost
  • Nove sheme boja u kabini
  • Nove boje karoserije
  • Promjene na ovjesu i karoseriji za još istančanije iskustvo vožnje
  • Više mogućnosti Lexusovog  sustava Safety System +
  • Ekskluzivni stražnji spojler, boja karoserije i stilski detalji za izvedbu Ultimate Edition