FOTO Ovim automobilom Mercedes konkurira Bentleyju i Rolls-Royceu

Foto: Mercedes

ZA sve kojima S klasa u Maybach izvedbi nije dovoljna, tu je specijalna serija inspirirana visokom modom. 

Stoga ne čudi da su u Mercedesu ovu seriju odlučili nazvati Haute Voiture. Serija je limitirana na svega 150 primjeraka, a osnova je Maybach S680, odnosno najluksuznija izvedba S klase. Dakle, 6.0 V12 s preko 600 KS je i ovdje prvi izbor. 

"Zamršene značajke i ekskluzivni elementi dizajna ono su što Mercedes-Maybach S klasu Haute Voiture čini jednim od najekstravagantnijih modela koje smo ikada stvorili - predstavlja sofisticirani luksuz u svom najčišćem obliku“, poručuje Gorden Wagner, glavni dizajner Mercedesa, i pritom naglašava kako su na ovom automobilu korištene komponente kakve nisu nikad prije viđene na jednom Maybachu, a kamoli Mercedesu. 

Izvana je automobil dobio dvobojnu kombinaciju, koju čine nautički plava boja u gornjem dijelu te nježna ružičasta nijansa u donjem dijelu. Isti stil prate naplatci, kao i sam interijer, koji dodatno dobiva zlatne i bež detalje. 

I upravo interijer asocira na visoku modu, s blještavim detaljima i presvlakama od tkanine Boucle s prevladavajućom kristalnobijelom kožom. Tepisi su izrađeni od kombinacije lana i mohera. Unaprijeđen je i infotainment sustav MBUX, dakako opet u blještavilu boja prateći nijanse interijera. 

 

Konačno, svaki kupac dobiva i poklon-kutiju u kojoj su pločica s rednim brojem automobila, umanjeni model automobila te privjesak za ključeve. Tu je i posebna prekrivka za automobil s logotipom Maybacha i specijalne izvedbe. 

Cijena ove izvedbe nije obznanjena, ali se sasvim sigurno kreće oko 300.000 eura. Ovime se Maybach itekako približio ponudi najekskluzivnijih marki kao što su Bentley i Rolls-Royce.