Suzuki Jimny bi mogao stići u Toyotine salone

Foto: Suzuki

SVE su glasnije priče kako će Swift i Jimny dobiti Toyotinu značku. 

Već se godinama u Europi Corolla prodaje pod Suzukijevom značkom kao model Swace, a RAV4 nosi oznaku Across. Mnogi se pitaju može li ovakvo dijeljenje ići i u drugom smjeru. To se posebno odnosi na najpopularnije Suzukijeve modela kao što su Swift i Jimny, a koji bi mogli završiti i u Toyotinoj ponudi. 

Ova priča provlači se kroz medije već neko vrijeme, a ovdje s više rezerve nastupa Suzuki čija dva modela su ujedno i najprepoznatljiviji proizvodi kompanije. Ovime itekako riskiraju jer bi se dijeljenjem s Toyotom njihova DNA dodatno razvodnila i izgubila status ikone tvrtke koji nose. 

“To je kao da tražite od Toyote da nam dopusti da stavimo značku na Land Cruiser. Modeli koji su u srcu naše marke nisu namijenjeni dijeljenju i obje tvrtke to poštuju”, rekao je predstavnik tvrtke za Autocar India.

Pritom izvori iz Suzukija otkrivaju da je Toyota izrazila veliko zanimanje za "zamjenu oznaka" kod Jimnyja, zamišljajući ga kao pristupačniju 4x4 alternativu svojim većim i skupljim SUV-ovima. Unatoč tome što je hype oko Jimnya malo splasnuo, Suzuki navodno ostaje čvrst u svojoj odluci da ne dijeli model s Toyotom radi povećanja volumena prodaje. Ne trebamo ni napominjati kako sve rečeno vrijedi i za kultni Swift koji je upravo dobio novo izdanje i krenuo na europsku turneju