Musk o rekordu Nevere: lol. Rimac mu odgovorio: ROFL

Screenshot: Twitter, Facebook

RIMAC AUTOMOBILI nedavno su ušli u povijest kada je Nevera, njihov potpuno električni hiperautomobil, postavila 23 rekorda performansi u jednom danu. Statistika vozila tijekom postavljanja rekorda bila je nevjerojatna, poput vremena ubrzanja od 0 do 60 mph (96.5 km/h) od 1.74 sekunde.

Rimac Nevera prešao je četvrtinu milje (400 metara) iz mirovanja za 8.26 sekundi, što je, kako je primijetio MotorTrend, više od sekunde brže od najbolje vožnje u Tesla Model S Plaidu. Netko bi mogao zaključiti da je Nevera pravi hiperautomobil, dok je Model S Plaid velika premium limuzina koja je jednostavno ludo brza, ali brojke su jasne kao dan.

Performanse Rimac Nevere jednostavno premašuju sve što Tesla danas nudi u svojim serijskim automobilima. Zato Nevera i košta 2.2 milijuna dolara, a Model S Plaid samo 108.490 dolara nakon Teslinih najnovijih prilagodbi cijena, piše portal teslarati.com.

Kad će Roadster?

Tako je barem dok Tesla ne proizvede Roadster sljedeće generacije. Novi Roadster predstavljen je zajedno sa Semijem, vozilom koje je u konačnici odgođeno nekoliko godina. Ali i Semi je već ušao u proizvodnju, dok Roadstera još nigdje nema na vidiku.

Teslini entuzijasti počinju primjećivati rupu koja je također rezervirana za Roadster. Tijekom Cyber Roundupa 2023. jedan dioničar Tesle pitao je Elona Muska o potpuno električnom superautomobilu sljedeće generacije. Musk je priznao da je kašnjenje Roadstera razlog za zabrinutost, ali je također uvjerio sudionike događaja da je u tijeku rad na nadolazećem vozilu.

"Očekujemo dovršetak inženjeringa i dizajna sljedeće generacije Tesla Roadstera ove godine. Nadamo se da ćemo pokrenuti proizvodnju - ovo nije obećanje - sljedeće godine", rekao je Musk.

Nije bilo iznenađenje da su nakon vijesti o nedavnom podvigu Nevere Teslini entuzijasti pitali Muska može li Roadster sljedeće generacije dostići brojke potpuno električnog hiperautomobila, posebice vrijeme za 0-60 mph od 1.74 sekunde. Odgovor izvršnog direktora Tesle bio je drsko "lol" (kratica za engleski "laughing out loud" ili "smijem se naglas").

Treba reći da je Musk u prošlosti spomenuo neke lude mogućnosti za novu generaciju Roadstera. To uključuje "SpaceX paket", odnosno potisnike s hladnim plinom za koje se očekuje da će vozilo učiniti još bržim. Mogućnosti Roadstera sa SpaceX paketom predstavljene su na informativnoj ploči izložbe posvećene vozilu u muzeju Petersen. Kao što je navedeno na izložbi proizvođača električnih vozila, Roadster bi mogao od 0 do 60 mph doći za 1.1 sekundu, što je i sam Musk kasnije potvrdio na Twitteru.

Ako Tesla uspije postići da Roadster od 0 do 60 mph dođe za 1.1 sekundu, onda nedavne brojke Nevere mogu doista opravdati neironično "lol", piše teslarati.com.

Rimac odgovorio

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Rimca. Na svom je Facebooku napisao kratko ROFL. ("Rolling on the floor laughing" ili "Valjam se po podu od smijeha").