Novitec je stvorio zvijer: Poslušajte kako grmi tunirani Ferrarijev V12

Foto: Novitec

NOVITEC je jedan od tunera čiji su radovi nerijetko ocijenjeni pozitivno i samim time su na cijeni. Ono što su napravili od Ferrarijevog GT-a nije izuzetak.

Renomirani tuner predstavlja N-Largo paket za Ferrari 812 Superfast, koji dolazi kao nadogradnja prije ponuđenom za ovaj izuzetan automobil. Automobil je sad čak 14 cm širi straga, dok je prednji kraj pretrpio upola "skromnije“ preinake. Naravno, svi dodaci su od karbona, a kupac samo bira finiš, nijansu i stupanj glatkoće površine. A govorimo o nadogradnji na kojoj je radio Vittorio Strosek.

Ali Novitec tu nije stao, pa je dodao poveće krilo straga i pridružio mu impozantan odbojnik s difuzorom. Veći su i naplatci iz Vosena, sada promjera 21 inča sprijeda i broj veći straga. Oni straga nose gumene valjke mjera 335/25.

Popis preinaka u vizualnom smislu završava spuštanjem automobila za 35 mm, ali s hidraulikom koja po potrebi podiže auto za 40 mm kada Ferrari naiđe na prepreku. Straga pak novi topovi, sada četvrtastog presjeka.

Konačno, dolazimo i do motora. V12 atmosferski dragulj nakon dotjerivanja daje dodatnih 40 KS, odnosno 840 KS, a povećan je i okretni moment, sa 718 na 751 Nm. Nimalo loše za motor ove koncepcije. Uostalom, 2,8 sekundi za sprint do stotke i 345 km/h nisu vrijednosti na koje bi se netko požalio.