Porsche širi ponudu modela?

U SVOM posljednjem intervjuu šef VW-a, Martin Winterkorn, je napokon i službeno potvrdio kako bi Porsche u skoroj budućnosti mogao proširiti svoju modelsku ponudu, i to sa čak dva nova modela. Radi se dakako o novim ulaznim modelima.

Jedan bi se smjestio ispod Boxstera, a drugi bi postao novi ulazni model u SUV ponudi. Upravo stoga ove automobile već neko vrijeme, koliko o njima već kruže glasine, u medijima nazivaju kao baby Boxster i baby Cayenne.

Iako Winterkorn nije htio reći koliko je izgledno očekivati i njihov konačni dolazak na tržište, riječima kako oni „ne gube svoje vrijeme uzalud“ je svima dao do znanja kako je vjerojatno pitanje trenutka kada bi ovi modeli trebali dobiti zeleno svjetlo. Otud i nagađanja kako bi barem mali sportaš na tržište trebao stići do kraja 2012.

Uz Winterkornove riječi izvori prenose i nekoliko novih saznanja o baby Boxsteru, odnosno o "novom 356" kako ga nazivaju insajderi koji su otkrili još par pojedinosti. 

"Novi 356" bi se trebao temeljiti na novoj čelično-aluminijskoj platformi koja se razvija za Audi R4 te vjerojatni VW-ov istovrsni model. Pokretat će ga novi 4-cilindarski turbo motor snage oko 250 KS s kojim će biti uparen mjenjač s dvije spojke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.