Porsche za svaki dan: Ovaj 911 Turbo je prešao preko milijun kilometara

Screenshot: Facebook/Eric Kaul

NJEMU je Porsche 911 Turbo auto za svaki dan, a s njim je prikupio respektabilnu kilometražu. 

Tom Thalmann živi snove mnogih, bar kad je u pitanju vožnja automobila. On za svakodnevnu vožnju već godinama koristi Porsche 911 Turbo, a u njemu je prevalio preko milijun kilometara. Konkretno, njegov 911 prešao je 1.087.916 km, a motor je do danas samo jednom bio na stolu. 

Dogodilo se to na 615.000 km kad je motor izvađen kako bi se sanirala manja curenja ulja i zamijenile turbine. Kad je već bio vani, odlučili su motor otvoriti i napraviti preventivan pregled. Osim dva ležaja, sve je bilo u besprijekornom stanju, potvrdio je Thalmannov prijatelj Eric Kaul za Apex Motorsport.

"Ovi motori su dobro izrađeni i dobro konstruirani. Svaki je ventil zadovoljavao tvorničke specifikacije, nisam mogao vjerovati", rekao je.

Thalmann živi na sjeveroistoku SAD-a, gdje vrijeme nije blagonaklono prema automobilima. Ipak, ne pada mu na pamet mijenjati auto, što je s obzirom na dosadašnje iskustvo razumljivo. Uostalom, Porsche i njegov model 911 redovito se nalaze u samom vrhu ljestvica najpouzdanijih automobila na tržištu te je gotovo jedini europski model koji po pitanju pouzdanosti može parirati japanskim i korejskim modelima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.