Prodaje se legendarni Fiat Tipo kojeg je vozio Nigel Mansell. Cijena prava sitnica

FIAT Tipo je jedan od onih zadnjih talijanskih klasika u kompaktnoj klasi, prije svega zahvaljujući fantastičnim sportskim izvedbama. 

Tipo je ostao upamćen kao kralj prostranosti, a na ovim prostorima su ga mnogi, vlasnici i mediji, često uspoređivali s Yugo Floridom. Priča za sebe je bila 1.8 DGT verzija s digitalnim kokpitom. A bila je 1990. godina i još nismo svjedočili Sedicivalvole izvedbi.

A ovaj primjerak dobio je na poklon nitko drugo doli Nigel Mansell. Utrku u Monzi završio je na četvrtom mjestu, iza Senne, Prosta i Bergera. Ključeve mu je uručio prvi čovjek Fiata osobno, Cesare Romiti, a isti auto na poklon je dobio i momčadski kolega Alain Prost, samo u plavoj boji. 

Ovaj Tipo sada se pojavio u prodaji. Nije u vrhunskom stanju, ali je svejedno vrlo zanimljiva kupovina. British Racing Green nijansa mu odlično stoji, posebno s crvenim detaljima i posebnim alu naplatcima. A oprema je prvoklasna i uključuje šiberdah, kožna sjedala i Grundigov autokasetofon - savršena vremenska kapsula. 

>> Galerija fotografija i opis automobila nalaze se ovdje

Poseban dodatak je metalna pločica kojom se naglašava kako se radi o Mansellovom primjerku. Tipo pokreće 1.8 benzinac sa 112 KS koji je do sada odradio tek 82.000 km. Čini se kao dobra kupovina, čak i za aktualni iznos od 6000 eura, zar ne?