VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

Screenshot: YouTube

JEDAN od najboljih sportskih automobila jasno pokazuje kako nije sve u snazi, a još manje u cijeni.

Toyota GR Yaris je cijenom jedan od najpristupačnijih sportskih automobila. Usudili bismo se reći i best buy jer teško da se za početni iznos od 34.000 eura (u Njemačkoj) može kupiti novi automobil koji može pružiti više zadovoljstva iza upravljača. 

 

Předokolka, zadokola nebo čtyřkolka? Jaký je váš výběr na českou zimu téměř bez sněhu?🤔

Objavljuje corners.cz u Srijeda, 28. prosinca 2022.

Naravno, pod uvjetom da vozač barata dovoljnim umijećem, ali i da je spreman voziti hladne glave i stjecati iskustvo. Dakako, ne na javnoj prometnici, a još manje skliskoj planinskoj cesti, kakvu je izabrao autor videa u nastavku.

Prvi model koji je razvio Toyotin GR odjel nakon Supre doista pruža mnogo, a ovaj video s YouTube kanala Corners.cz pokazuje koliko zabavan može biti bez obzira na vremenske uvjete.

Mokra planinska cesta negdje u Europi poprište je zabave za ovog očito vrlo talentiranog vozača, koji na optimalan način po pitanju vozačkog gušta prolazi zavoje uz standardan recept koji uključuje aktivaciju parkirne kočnice te doziranje gasa na izlasku iz zavoja uz obilato driftanje. 

 

Cjelokupne upute za učenje vožnje i izvlačenje maksimuma iz ovakvog bolida autor je ponudio na svom blogu. Nadamo se samo da nećete ići brusiti znanje u običnom Yarisu, i to na otvorenoj cesti poput uspona na Sljeme. To ipak ostavite za profesionalce.