VIDEO Vozio se snježnom cestom kao luđak i završio s prepolovljenim autom

Foto: X @eghirarduzzi

VJEROJATNO NEMA  AUTOMOBILA s boljom trakcijom no što su to automobili japanskog Subarua. Međutim, ni oni nisu svemogući, posebice na snijegu. Tako je ministarstvo prometa američke države New York objavilo dramatičnu snimku snimljenu s jedne od svojih ralica.

Rizik bez ikakvog smisla

Naime, moćni Subaru WRX na snijegom prekrivenoj cesti počeo je riskantno pretjecanje dugačkog šlepera. U paničnoj želji da ubrza dok je bio na suprotnoj voznog traci - kako bi se vratio u svoju prometnu traku - vozač japanskog automobila pritisnuo je gas, a automobil je otišao u “drift”.

Epilog je da je Subaru sredinom svoje lijeve strane udario u tko zna koliko tešku čeličnu ralicu, prikopčanu na višetonski kamion, i doslovno se prepolovio. Samo nevjerojatnom srećom u nesreći nitko nije izgubio život.

Ne pomaže ni pogon na sve kotače

Ovaj je primjer još jedan dokaz kako se na snijegu, koji je padao proteklih tjedana, mora voziti iznimno oprezno i defenzivno, čak i ako imate odličan automobil s moćnim AWD (All Wheels Drive) pogonom kao što ga ima Subaru WRX. Ni najbolja elektronika ne može ispraviti automobil koji je otišao izvan kontrole i zakona fizike.