Leonardo DiCaprio otkrio zašto je odbačen prvi scenarij za Ubojice cvjetnog mjeseca

Screenshot: Youtube/Killers of the Flower Moon

LEONARDO DiCaprio i Lily Gladstone su tijekom intervjua za Vogue progovorili o odbačenom scenariju za Ubojice cvjetnog mjeseca, najnoviji kriminalistički film Martina Scorsesea. 

DiCaprio je otkrio da je u prvoj verziji filma trebao glumiti FBI agenta Toma Whitea koji istražuje seriju ubojstava pripadnika plemena Osage u 1920-ima. Osage su u to vrijeme bili jedan od najbogatijih naroda na svijetu. Cijela radnja je trebala biti ispričana iz perspektive FBI agenta, što se nije svidjelo ni Scorseseu ni DiCapriju. 

“Nisam imao osjećaj kao da smo došli do srži priče”, rekao je glumac. “Nismo dovoljno ušli u priču plemena Osage. Kad smo čitali scenarij, došli smo do jedne scene između Mollie i Ernesta koja nas je toliko pogodila da smo počeli istraživati cijeli taj odnos, jer je bio iskrivljen i bizaran i s tim se dosad nisam susreo.”

Promjena fokusa priče 

Nakon što je promijenjen cijeli scenarij, odlučeno je da će DiCaprio utjeloviti Ernesta Burkharta, veterana Prvog svjetskog rata kojeg je njegov ujak nagovorio da skupa opljačkaju Osage. Radnja novog scenarija se fokusira na odnos Burkharta i njegove žene, Indijanke Mollie (Gladstone), čiji su članovi obitelji ubijeni. Nakon što je DiCaprio dobio novu ulogu, Jesse Plemons je odabran za ulogu FBI agenta. 

“Nakon nekog vremena sam shvatio da radim film o bijelcima”, rekao je Scorsese o prvom scenariju. “Što znači da sam na cijelu priču gledao izvana. To me je zabrinulo.”

Gladstone je također rekla kako je njen lik u starom scenariju imao jako puno dugačkih dijaloga s kojima se glumica mučila. Kada je cijeli projekt na trenutak stao zbog pandemije covida-19, Gladstone je bila uvjerena da je izgubila ulogu, piše Variety. No, Scorsese ju je nazvao preko Zooma kako bi joj pokazao novi scenarij, koji se glumici svidio jer joj je dao prostora u interpretaciji lika. 

“Fokus je prvo trebao biti na FBI-ju, a Mollie i Ernest su trebali biti sporedni, a ne glavni likovi”, izjavila je Gladstone. “Ovo nije priča o bijelom spasitelju. Ovo je priča o narodu Osage koji je rekao, ‘Učinite nešto. Ovdje je novac. Dođite nam pomoći.’”

Ubojice cvjetnog mjeseca u kina dolaze 20. listopada ove godine. Novi trailer za film pogledajte u nastavku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.