Pogledali smo novu komediju s J.Lo. Teško da ćete vidjeti gore vjenčanje

Foto: Press

AKO TRAŽITE neki film koji ne biste gledali onako kako je Ben Affleck gledao na dodjeli Grammyja, tu je Vjenčanje za umrijeti, novi film latino-dive Jennifer Lopez koji počinje kao romantična komedija, da bi se pretvorio u talačku krizu. Ako još uvijek nemate facu kao Ben Affleck, recimo još da je film ocijenjen s dvije petice, ali na IMDb-ju (5.5).

UPOZORENJE! Tekst može sadržavati spoilere!

Shotgun Wedding donosi temu o koju se J.Lo očešala u nizu filmova. Vjenčanicu i zavjete je nosila u filmovima Wedding Planner, Marry Me, The Break Up Plan, El Cantate i Enough. A da nikada nije dosta bijelog tila i čipke, dokazuje i novi naslov Amazon Primea. Ovo je priča o paru koji je želio mirno vjenčanje, ali su tu tišinu dobili samo u vidu prigušivača na snajperu. 

 

Darcy (Jennifer Lopez) i Tom (Josh Duhamel) okupljaju svoje ekscentrične obitelji na egzotičnoj destinaciji za vjenčanje. Odnosi među njima, kao uostalom u svakoj obitelji u kojoj je uspjeh mjerilo ljubavi, nisu baš sjajni. Kada se na filipinskom otočju iznenada pojavi nevjestin bivši dečko Sean (do pupka raskopčan Lenny Kravitz), znamo da će sve otići k vragu.

On je super uspješan, kao i odvjetnica Darcy, pa želi poniziti Toma ističući kako je u svojim četrdesetima završio s profesionalnim igranjem bejzbola. Puška koja visi na zidu u prvom činu (a mora opaliti u zadnjem) odmah je primjetna u vidu svadbenog poklona - set rđavih noževa koji tobože donose sreću. 

Loša gluma Lennyja Kravitza i odlična Jennifer Coolidge

Ljepotan unosi nemir u noć pred vjenčanje, koju mladenka želi provesti u strastvenom zagrljaju s mladoženjom, ali razmirice se povećavaju kao ogromna snježna gruda koju uskoro nitko neće moći zaustaviti. Naoružani gusari, maskirani kao da su ispali iz Mad Maxa, upadnu na ceremoniju vjenčanja i goste natjeraju da stoje u bazenu resorta kao taoci.

Darcy i Tom moraju spasiti svoje voljene - ako se prije toga međusobno ne poubijaju. Preokret nastaje kada saznamo tko zapravo stoji iza pokušaja otmice. 

Disfunkcionalna ekipa tako biva spriječena u ogovaranju mladenke i njene vjenčanice, slavlja i načina na koji je ukrašena svadbena torta. Umjesto toga pratimo mladenku u poderanoj vjenčanici koja tamani otmičare te sve najveće izazove koji će staviti njihovu ljubav na kušnju i učvrstiti je do onog famoznog "dok ih smrt ne rastavi".

Znate sve što vas čeka. Tu su uvijek prisutan motiv utegnute stražnjice Jennifer Lopez, loša gluma Lennyja Kravitza i odlična gluma Jennifer Coolidge, koja ponovo dolazi na ljetovanje u stilu svog prethodnog uspješnog televizijskog projekta The White Lotus. Uloga mladoženjine majke uvelike podsjeća i na ulogu koju je ostvarila u Netflixovom hitu The Watcher. 

Scenarij je naivniji od francuske sobarice, ali Shotgun Weeding je film koji sam sebe ne doživljava ozbiljno i u tome je njegova najveća vrijednost. Povremeno duhovit dijalog i Jennifer Lopez koja repetira sačmaricu i baca bombe zaista funkcioniraju na razini nepretenciozne zabave. Popularna pjevačica i glumica prava je hitmejkerica kada su u pitanju lake komedije.

A i teško da ćete vidjeti gore vjenčanje.