Ovo su bile najtraženije serije u 2022. godini na Googleu

Foto: Press

JEDNA od odrednica popularnosti serija i filmova zasigurno je statistika pretraživanja na tražilici Google. Na kraju svake kalendarske godine na Google Trendsu objavi se što su korisnici najviše pretraživali u protekloj godini - od glumaca, pjevača, filmova, serija, pjesama, recepata... 

Kada su serije u pitanju, Netflix gotovo uvijek dominira tom listom, no prema podacima o 2022. godini, jasno je da su najtraženije serije bile s HBO-a. Pa krenimo redom, ovo je Googleova globalna lista najtraženijih serija.

Euforija na vrhu liste

Na prvom mjestu je serija Euphoria (Euforija) s HBO-a. Druga sezona te serije objavljena je u travnju 2022. godine, a glavnu ulogu u seriji ima Zendaya. Radnja serije vrti se oko grupe srednjoškolaca koji se bore s tinejdžerskim problemima - seksom, drogom i nasiljem.

 

Na drugom mjestu je još jedna HBO-ova serija, The House of Dragon (Zmajeva kuća). Ovo je prednastavak Igre prijestolja i obožavatelji su poludjeli za njim kada je stigao na tu streaming platformu.

Treće mjesto pripalo je znanstveno-fantastičnoj seriji Moon Knight (Mjesečev vitez), koju je moguće pratiti na platformi Disney+. Glavne uloge u seriji imaju Oscar Isaac i Ethan Hawke. Riječ je o miniseriji od šest epizoda o Marvelovom liku.

 

Netflixove true crime serije su hit

Sada je došao red na serije koje su bile hit na Netflixu u prošloj godini. Četvrto mjesto u Google trendovima zauzela je true crime serije The Watcher (Promatrač) koja je objavljena na toj streaming platformi u listopadu. Serija se temelji na članku za njujorški The Cut iz 2018. godine u kojemu se govori o ljudima koji su primali zastrašujuća pisma od promatrača na svoju kućnu adresu. 

 

Na petom mjestu je Inventing Anna, Netflixova dramska serija inspirirana pričom Anne Sorokin i člankom Jessice Pressler pod naslovom Kako je Anna Delvey prevarila njujorške party ljude. Objavljena je u veljači 2022. 

Šesto mjesto pripalo je još jednoj Netflixovoj true crime seriji o zloglasnom višestrukom ubojici Jeffreyju Dahmeru koji je počinio veći broj ubojstava i silovanja tijekom 70-ih, 80-ih i 90-ih. Serija je u kratkom roku postala broj 1 u trendingu diljem svijeta. 

Korejska serija dospjela na listu

Na sedmo mjesto ugurala se serija o superherojima The Boys koja se emitira na Amazon Prime Videu. Uloge u seriji imaju Antony Starr, Karl Urban i Jack Quaid. Osmo mjesto pripalo je korejskoj seriji All of Us Are Dead u kojoj zarobljeni srednjoškolci, nakon izbijanja virusa zombija, moraju pronaći izlaz ili se pretvoriti u jednog od zaraženih. 

Na devetom mjestu je serija The Sandman, adaptacija istoimenog stripa. Na desetom mjestu je britanska teen drama Heartstopper, objavljena na Netflixu.