Sean Connery tvrdio da je prestao glumiti zbog jedne "katastrofalne" uloge

Screenshot: YouTube

Nekima je Sean Connery jedini pravi James Bond, drugima otac filmskog serijala Indiana Jones, a neki se jednostavno pitaju: "Tko je Sean Connery?"

Ipak, prije svoje smrti 2020. godine, Sean Connery imao je izuzetnu karijeru. Međutim, 2006. godine odlučio se povući iz glume, a vjeruje se da je njegovo sudjelovanje u filmskoj adaptaciji stripa iz 2003. godine utjecalo na tu odluku. Nakon što je najavio mirovinu 2006. izjavio je: "Zauvijek sam se umirovio", spomenuvši i svoju operaciju tumora bubrega, dodavši: "Bilo je malo teško od Božića, ali sada se osjećam dobro", prenosi Unilad.

Nakon 2012. godine Connery se više nije vratio na ekrane, a navodno je njegovo iskustvo radeći na filmu Družba pravih džentlmena iz 2003. godine tome pridonijelo.

Stuart Townsend, Conneryjev kolega s kojim je radio na filmu, ne vjeruje da je to bio razlog zašto je Connery prestao glumiti

Film je bio adaptacija istoimenog stripa Alana Moorea i umjetnika Kevina O'Neilla, koji je trebao biti svojevrsna parodija na velike priče o superherojima. Umjesto superheroja, družba se sastojala od likova iz viktorijanske književnosti koji su se udružili kako bi spasili svijet.

Međutim, snimanje filma bilo je više poput viktorijanske tragedije jer stvari nisu išle prema planu. Produkciju, koja se odvijala u Češkoj, pogodila je poplava koja je zaustavila snimanje i oštetila setove.

Connery i redatelj filma Stephen Norrington također se nisu baš slagali. Glumac je čak tvrdio da je "intenzivno sudjelovao u uređivanju i pokušajima spašavanja" filma. Connery je kasnije rekao da su imali "profesionalne i osobne razlike".

No Stuart Townsend, Conneryjev kolega s kojim je radio na filmu, ne vjeruje da je to bio razlog zašto je Connery prestao glumiti. "Ne mislim da je to istina. Do tog trenutka njegova strast prema glumi već je bila nestala", istaknuo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.