5 savjeta balerina za fit liniju kojih se možete držati i vi

Foto: Instagram

U SVIJETU balerina postoje razna striktna pravila.

To je sve za jedan cilj - da baš uvijek budu u top formi, a da bi u tome uspjele, one vrlo rano počinju usvajati određene navike u prehrani kojih se možete držati i vi, čak i ako se ne planirate baviti baletom.
 
Ne znate na što mislimo? Nastavite čitati dalje.
 
1. Ublažite sva pića
 
Isprobajte sljedeći trik: omiljene mliječne napitke ublažite vodom. Npr. u čašu mlijeka ubacite kockicu leda, jer će ovako vaš napitak imati mnogo manje masnoća te ćete tako smanjiti rizik od nadutosti.
 
2. Nemojte se odricati omiljenih jela
 
To ne znači da u njima trebate pretjerivati, no nemojte ih ni u potpunosti izbaciti s jelovnika, nego ih samo učinite zdravijima. Npr. ako jedete hamburger, dodajte mu salatu, rajčicu i slično, a ne pomfrit.
 
3. Ne izbacujte ugljikohidrate iz prehrane
 
Izbacivanje ugljikohidrata u potpunosti iz prehrane velika je pogreška koju rade mnogi kada žele smršavjeti. Oni su glavni izvor energije, a njihov nedostatak izaziva umor, kao i druge probleme s tijelom. Umjesto toga, birajte ih pametno.
 
4. Pijte vodu pravilno
 
Uvaženo je pravilo kako odraslom čovjeku tijekom dana trebaju dvije litre vode. No vrlo je važno i to kada pijete vodu. Naime, balerine ne piju vodu dok jedu ili odmah nakon što završe s obrokom. Ovaj trik pomaže pri reguliranju želučane kiseline i osigurava pravilnu probavu.
 
5. Ne miješajte proteine različitih grupa
 
Ako želite pravilnu probavu, nemojte raditi ovu pogrešku. Meso, riba, mliječni proizvodi i jaja vrlo su loša kombinacija.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.