5 zdravih činjenica zašto biste trebali odmah popiti jedno pivo!

Foto: 123rf

STIGAO je produženi vikend, a vi si zbog fit forme, dijete ili zdrave navike ne želite čak ni danas priuštiti pivo? Dajte da vas razuvjerimo, nagovorimo i usrećimo!

Uživanje u mrzlom pivu neće vas samo opustiti nakon napornih dana ili s početkom vikenda - redovno guštanje u pivo zapravo ima niz zdravstvenih prednosti. Naravno, ne zaboravite na umjerenost!

1. Pivo smanjuje rizik od srčanog udara.

Najnovija studija provedena u Švedskoj pokazala je da ljudi koji u jednom tjednu popiju jedno, dva piva (ne više), umanjuju rizik od srčanog udara za čak 30 posto - u odnosu na one koji ne piju pivo, ili ga pak piju previše. Nije li to dobar razlog da si danas priuštite to jedno, ali vrijedno?

2. Jača kosti.

U manjim dozama, umjereno - ne svaki dan po dva piva, dokazano jača vaše kosti no znajte da veća doza neće vaše kosti ojačati još više već suprotno - imat će kontraefekt i dokazano će utjecati na pojavu osteoporoze te propadanje kostiju, posebno u starijoj dobi. Za zalog dobrog zdravlja u svojoj trećoj dobi budite umjereni i uživajte u pivu - ali zaista umjereno!

3. Štiti od dijabetesa.

Bojite li se možda pojave dijabetesa tipa 2, popijte po jedno pivo dnevno - ne više, i uklonite rizik od svojih strahova. Dokazano je da je pivo i za to dobro!



4. Čisti vaš organizam.

Pivo je, ako niste znali, puno antioksidansa, a u većoj mjeri i oni koji djeluju na snaženje vašeg imunološkog sustava. Naručite stoga odmah jednu hladnu, a ako ste pritom još i ljubitelj tamnog piva - tim bolje, jer ono u sebi sadržava i dobru dozu potrebnog željeza.

5. Kreirano je za fitnes.

Ah ne, - ne sva piva. Možda vam stvarno dođe da nakon naporne vježbe utažite žeđ i osvježite svoje pregrijano tijelo kriglom hladnog piva, ali se bojite da ćete time samo dodati nepotrebne kalorije, nažalost - u pravu ste. Pivo je zdravo, ali je i dalje dosta kalorično osim ako imate mogućnost nabaviti primjerice britanski Barbell Beer koji ima jako malo kalorija i puno proteina ili kanadsko pivo Lean Machine Ale - s malo kalorija i puno elektrolita. Ta dva piva kreirali su nutricionisti i namijenili ih upravo osobama koje puno treniraju.

No, neka vas ne žalosti što takva piva još uvijek nisu dostupna našem tržištu jer ako baš želite možete i vi uživati u pivu s dokazano manje kalorija - primjerice Budweiser Select 55 s 55 kalorija, Beck's Premier Light sa 63 kalorije, Amstel Light sa 95 calories ili pak Heineken Light sa 99 kalorija. Sve ostale obične pive imaju više od 160 kalorija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.