Svježi sokovi i sokovnici

Foto: Vervita

DANAŠNJI životni stil je ubrzan i stresan što dodatnu stvar pogoršava konzumiranje brze i rafinirane hrane te pijenje gaziranih i umjetnih sokova. Takvim životnim stilom i kulturom hranjenja, opterećujemo organizam, a u tijelu nakupljamo razne toksine, a tijelo nam uzvraća umorom, razdražljivošću, manjkom energije, raznim oboljenjima, skolonosti debljanju i depresijom.

Kako svježi sokovi utječu na zdravlje organizma?

Jedna od vrlo efikasnih metoda detoksikacije su prirodno hladno prešani sokovi. Ova metoda je poznata već tisućama godina, a danas smo pomalo zaboravili na njenu važnost. Uz svakodnevno konzumiranje svježeg voća i povrća, potrebno je uvesti u dnevnu rutinu barem 1 čašu soka od voća ili povrća.

Također, svježi sokovi sirovih biljaka čiste krvne žile, jačaju i pomlađuju organizam, normaliziraju pH vrijednost krvi, uklanjaju umor, poboljšavaju rad jetre i bubrega te drugih probavnih organa.

Tako primjerice sok od grejpa sprječava nastajanje artritisa i artroze. Sok od mrkve ublažava očne infekcije, a pomiješan sa sokom cikle i crne rotkve liječi slabokrvnost. Sok od zelja ublažava želučane tegobe dok ocijeđeni limun jača imunitet.

Svježim sirovim sokovima je potrebno oko 15 minuta da se probave i pokrenu cijeli organizam, dok se putem obroka taj proces odvija tek nakon nekoliko sati. Osim toga, dokazano je da naše tijelo apsorbira više hranjivih sastojaka iz soka nego iz krutih namirnica.

Počnite razmišljati o svome zdravlju, a pojam detoksikacije uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu. Najbolje vrijeme za početi je OVDJE I SADA, bez prevelikih priprema. Osluškujte svoje tijelo, educirajte se i skrbite o svome organizmu kako bi vam dao najbolje od sebe.

Pssst! Kako biste u svom prirodnom i zdravom soku sadržali sve vitamine, savjetujemo da nabavite Vervita sokovnik. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.