Swing girjom: Vježba za zdravlje

Foto: Shutterstock

AKO DO sada niste radili "swing" girjom, vrijeme je da počnete. Kojim god oblikom aktivnosti se bavili ovu vježbu možete uvrstiti u svoj trening, a ukoliko nemate vremena za vježbanje, a žalite se na probleme koje nastaju uslijed sjedilačkog načina života i neaktivnosti, onda je "swing" vježba koja će vas preporoditi.

Zašto je "swing" girjom toliko dobra vježba?

Već godinama girja je nezaobilazni rekvizit koji se koristi u sportu ali i rekreativnom vježbanju, a swing je prva vježba snage i eksplozivnosti koja se uči. Ovom dinamičkom vježbom na specifičan način aktiviran je cijeli posteriorni lanac: donji dio leđa, mišići stražnjice i zadnja loža, te mišići core-a. Brze i eksplozivne kontrakcije ciklički se prenose s jedne grupe mišića na drugu vrlo brzo
tijekom ponavljanja, i na taj način opterećenje se sigurno prenosi iz jednog položaja u drugi, te je smanjen rizik od ozljeda. Takva specifična dinamika pokreta čini ovu vježbu sigurnijom, ukoliko postoji neki problem kod lumbalnog dijela leđa,u usporedbi s ostalim vježbama poput olimpijskih dizanja, čučnja ili mrtvog dizanja. Osim što će zategnuti mišiće nogu i stražnjice, te učvrstiti trbušni zid, ovu vježbu možemo nazvati vježbom zdravlja budući da jača i osigurava najvažnije djelove lokomotornog sustava koji su zaslužni za dobro držanje i kretanje.

Pratite upute iz videa i svladajte swing.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.