Bodybuilder progovorio o ovisnosti o steroidima: To je bio pravi pakao

POPULARNI bodybuilder i influencer Jaxon Tippet u iskrenom intervjuu progovorio je o tome kako se korištenje steroida odrazilo na njegov život. On je 2017. u Australiji uhvaćen s više od 250 tableta steroida i bočica testosterona te injekcijom i iglom u donjem rublju. Tada 23-godišnjeg Tippeta policija je kaznila s 4000 dolara, a na Instagramu je odlučio iskoristiti incident kao priliku da preokrene svoj život nabolje.

U podcastu Good Humans Tippet je objasnio da je nakon dvije godine korištenja steroida počeo primjećivati zabrinjavajuće promjene na svom tijelu.

"Jetra i bubrezi su mi sve lošije funkcionirali. Bio sam umoran i žut u licu. Mokraća mi je bila jako tamna, gotovo narančasta. Nisam mogao postići erekciju i polako sam se počeo debljati i doživljavati mentalne probleme", priznao je.

Ovisnost ga je koštala djevojke i skoro ga poslala u zatvor.

"To je bio pravi pakao. Izgubio sam djevojku, umalo i obitelj", naveo je.

Sada aktivno dijeli svoju priču u nadi da će inspirirati druge u sličnoj situaciji.

"Nisam htio biti u zatvoru, nisam htio biti ovisnik o steroidima. Izvukao sam se, ali dotaknuo sam dno. Nadam se da će moja priča biti pouka drugima. Temeljito sam proučio i istražio svoje iskustvo o korištenju steroida, načine na koje sam to prevladao i nudim savjete onima koji se žele izvući", zaključio je.