Četiri jednostavne vježbe u koje se trener kune za oblikovane ruke i struk

Foto: Pexels

Oblikovanje struka i ruku može se činiti kao zastrašujući zadatak. Srećom, postoje jednostavne, ali učinkovite vježbe koje nam mogu pomoći da brzo i učinkovito postignemo svoje ciljeve. Uključivanjem ciljanih vježbi u svoju rutinu, možemo isklesati svoj struk i ojačati svoje ruke, poboljšavajući i svoj fizički izgled i ukupnu razinu kondicije. Osobni trener, Andrew White, otkrio je četiri takve jednostavne i brze vježbe.

1. Podizanje iz planka (plank ups)

Podizanje iz planka je jednostavna, ali vrlo učinkovita vježba, poznata po svojoj sposobnosti ciljanja mišića jezgre i ruku. Ovaj dinamički pokret uključuje prijelaz iz položaja podlaktice u položaj visokog planka, angažirajući mišiće u rukama, ramenima i središnjem dijelu tijela.

"Podizanje iz planka moćna je vježba za jezgru i ruke. Pomaže u jačanju i toniranju ruku, ramena i prsa, dok istovremeno angažira cijeli središnji dio tijela", rekao je White za SheFinds.

Kako izvesti vježbu:

  1. Započinjemo u položaju planka na podlakticama.
  2. Jednu ruku potpuno ispružimo kao bismo došli u položaj visokog planka, zatim napravimo isto i s drugom rukom i dolazimo u položaj za sklekove.
  3. Vraćamo se u početni položaj spuštajući jednu pa drugu podlakticu u položaj niskog planka.

2. Ruski twist

Uključivanje vježbe ruskog twista u vašu rutinu vježbanja može dovesti do poboljšane snage jezgre, definicije ruku i zategnutijeg središnjeg dijela tijela. Ova vježba nudi prikladan način za smanjenje struka i toniranje ruku te je vrijedan dodatak svakoj fitness rutini.

White dodaje: "Ruski twist cilja na mišiće koji su ključni za definiranu liniju struka. Ova vježba pomaže oblikovati bočne strane trbuha, što dovodi do definiranijeg struka. Osim toga, pokreti i težina toniraju i ruke."

Kako izvesti:

  1. Sjednemo na pod sa savijenim koljenima i stopalima lagano podignutim od tla.
  2. Nagnemo se unatrag pod blagim kutom kako bismo aktivirali mišiće jezgre.
  3. Držeći uteg s obje ruke, zakrenemo struk udesno, zatim ulijevo kako bismo dovršili jedno ponavljanje.

3. Triceps dip

Triceps dip nudi brzo i dostupno rješenje za svakoga tko želi isklesati svoje ruke i smanjiti struk. Ova vježba uključuje iskorištavanje tjelesne težine kako bi istovremeno ciljala tricepse, ramena i jezgru tijela.

"Triceps dips prvenstveno se fokusiraju na triceps i mišiće na stražnjoj strani nadlaktica. Oni su izvrsni za toniranje i jačanje ruku, doprinoseći vitkijim, definiranijim rukama bez potrebe za velikim utezima", otkriva White.

Kako izvesti:

  1. Sjednemo na rub stolice ili klupe s rukama uz bokove.
  2. Kliznemo kukovima s ruba i savijemo laktove kako bismo spustili tijelo.
  3. Pritisnemo dlanovima kako bismo podigli tijelo natrag u početni položaj.

4. Penjači (mountain climbers)

"Mountain climbers su dinamične vježbe visokog intenziteta koje ciljaju trup, ruke i ramena. Pomažu u definiranju ruku i značajno angažiraju trbušne mišiće, što rezultira tanjim strukom", napominje White.

Kako izvesti:

  1. Započnemo u položaju visokog planka s rukama ispod ramena.
  2. Povučemo jedno koljeno prema prsima, a zatim ga brzo zamijenimo s drugim koljenom, kao da trčimo na mjestu u položaju planka.

White zaključuje da učinkovitost ovih vježbi leži u njihovoj sposobnosti da spoje jačanje mišića s izdržljivošću, ključnim elementima za oblikovanje i definiranje ruku i struka. Vrijedno je napomenuti da dosljednost igra ključnu ulogu u postizanju vidljivih rezultata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.