Četiri vježbe istezanja koje biste trebali raditi svaki dan

Foto: Pexels

TRENER Jeff Cavaliere dobro zna da su vježbe istezanja važne u svakodnevnom životu. One uklanjaju napetost iz mišića, povećavaju pokretljivost te vam pomažu da se osjećate bolje. 

Čak i ako ne trenirate, vježbe istezanja su nešto što biste trebali raditi svakodnevno. Cavaliere savjetuje dvije dinamične i dvije statične.

Prva je most, vježba koja otvara bokove i aktivira gluteus. Pri izvođenju ovog pokreta se mobiliziraju ramena i stvara zdrava rotacija prsnog koša.

Druga vježba je sjajna za ublažavanje bolova u donjem dijelu leđa jer cilja na quadratus lumborum (QL) pa se zbog toga naziva QL slide. Cavaliere preporučuje da se zadržite u položaju koji je demonstrirao u svom video 30 do 45 sekundi sa svake strane kako biste iskoristili sve dobrobiti ovog pokreta.

Slijedi vježba bočni perec koja je sjajna za rotaciju prsnog koša, a uključuje hvatanje suprotne noge rukom. 

Na kraju, četvrta vježba istezanja koja je odličan uvod u svaki trening je svojevrstan plank. 

"Obožavam ovu vježbu raditi prije čučnjeva, mrtvog dizanja, posebno sumo dizanja, jer njome jačamo pokretljivost i fleksibilnost koje su nam potrebne za izvođenje tih vježbi", pojasnio je trener te zaključio da ćete se osjećati puno bolje i sretnije nakon izvođenja ovih vježbi koje će vam oduzeti minimalno vremena u danu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.