Desetominutne tehnike disanja mogle bi vam pomoći da se riješite kilograma

Foto: Pexels

ZDRAVA prehrana i redovita tjelovježba su ključ mršavljenja. Međutim, taj proces ponekad može stagnirati, ali prije nego što počnete očajavati, dobro je znati da postoje tehnike koje će vas vratiti na pravi put. Da ubrzate proces rješavanja suvišnih kilograma, možete u svoj režim uklopiti jednostavne, ali efikasne vježbe koje se baziraju na disanju. Osim što osiguravaju dodatnu količinu tjelovježbe, pomažu vam skinuti suvišno salo.

Prema studiji sa Sveučilišta Hampton, tehnike dubokog disanja mogu promijeniti metaboličku aktivnost mozga i smanjiti indeks tjelesne mase. Tijekom njihovog izvođenja tijelo se puni s više kisika nego inače, a to pomaže u apsorpciji hranjivih tvari i ubrzava metabolizam. 

Neke tehnike disanja pomažu masirati područje abdomena što rezultira bržim sagorijevanjem tjelesne masti. Također, povećani unos kisika u krvi povećava energiju za vježbanje. Odvojite deset minuta i iskušajte jednu od ovih vježbi.

Lavlji dah

Kleknite na prostirku za jogu, a stražnjicu oslonite o stopala. Postavite dlanove među noge te pripazite da su dlanovi okrenuti prema unutra, a ramena držite ravno. 

Prvi korak je udisati kroz nos, a zatim snažno izdahnuti kroz usta. Pritom je potrebno ispustiti zvuk “ha”. Neka vam usta budu širom otvorena, a jezik isplazite što je više moguće prema bradi. U mišićima vrata, brade i lica trebali biste osjetiti napetost. Opet udahnite. Ponovite vježbu četiri do šest puta.

Lađa

Cilj ove vježbe je angažirati trbušne mišiće. Tijelom oblikujte slovo V i zadržite pozu 15 do 20 minuta. Ne zaboravite mirno disati.

Pozdrav suncu

Pozdrav suncu ima nekoliko zdravstvenih prednosti, uključujući gubitak kilograma. Ova vježba sastoji se od 12 poza pri čijem je izvođenju važno obratiti pozornost na pravilno disanje. 

Kapalabhati

Kapalabhati je izvrstan način za prirodno mršavljenje i kontrolu pretilosti. Sjednite na pod s prekriženim nogama i pripazite da vrat i leđa držite uspravno. Zatvorite oči pa udahnite polako i snažno izdahnite. Pri izdisaju biste trebali uvući trbuh. Ponavljajte ovaj postupak pet do deset minuta. 

Anulom Vilom

Anulom Vilom je odlična vježba za probavni sustav. Također pomaže uravnotežiti hormone i povećava energiju.

Sjednite u položaj lotosa. Zatvorite jednu nosnicu palcem i lagano udišite kroz drugu. Sada zatvorite drugu nosnicu kažiprstom ili srednjim prstom i izdahnite kroz prvu nosnicu. Ponavljajte nekoliko minuta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.