Dižite utege prije kardija za veće mišiće, kaže trener Chrisa Hemswortha

Foto: Shutterstock

KAKO biste maksimalno povećali mišićnu masu i postigli stas superheroja, trebali biste se usredotočiti na trening snage prije izvođenja kardio vježbi, kaže Luke Zocchi, dugogodišnji osobni trener Chrisa Hemswortha.

"Započinjanje treninga s utezima pomaže vam da imate dovoljno energije za poticanje rasta mišića", rekao je za Insider.

Zocchi je Hemsworthu pomogao u treninzima za Thora i druge glavne uloge u kojima je pokazao impresivnu snagu. I tvrdi da im je svaki put fokus bio na utezima.

"Oni su korisni kako god okrenete, bilo da pokušavate povećati masu ili smršavjeti", dodaje Zocchi.

Dajte prednost dizanju teških stvari, osobito ako nemate vremena

Mišići se grade kada svoje tijelo izazivate sve većim otporom poput težih (i većih) utega ili većim brojem ponavljanja, što je princip poznat kao progresivno preopterećenje.

Za gradnju mišića u čitavom tijelu korisne su vježbe kao što su mrtvo dizanje, čučnjevi i potisci, a ako nemate vremena, uvijek trebate dati prednosti dizanju utega.

"Između treninga snage i kardija, prva stvar je uvijek pravi izbor ako vam je cilj maksimizirati čistu mišićnu masu. Čak i ako pokušavate smršavjeti, dizanje utega može vam pomoći da sagorite masnoće", pojašnjava Zocchi.

Prehrana je važnija za mršavljenje nego kardio

"Mnogi ljudi koji žele smršavjeti rade puno kardio vježbi, ali to nije važno za gubitak masnoće koliko ono što jedete", tvrdi Zocchi te napominje da se prehrana često zanemaruje.

Da biste izgubili težinu, uključujući tjelesnu masnoću, morate biti u kalorijskom deficitu sagorijevanjem više energije nego što jedete u obliku kalorija. No puno je lakše potrošiti kalorije nego ih sagorjeti.

Strategije kao što su unos više proteina i dovoljno ugljikohidrata te fokusiranje na cjelovitu hranu bogatu hranjivim tvarima mogu vam pomoći u sagorijevanju tjelesne masnoće, a istovremeno minimizirati bilo kakav gubitak mišića, prema nutricionistima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.