Evo kako nogometaši Liverpoola ostaju u formi tijekom izolacije

99 POSTO događanja u svijetu je odgođeno, ali sportaši daju sve od sebe da tijekom izolacije sačuvaju formu. Ništa drugačiji nisu ni igrači Liverpoola koji treniraju u vlastita četiri zida. 

Njihove programe vodi Nijemac Andreas Kormmayer koji daje sve od sebe da ostane s ekipom u kontaktu i svojim savjetima im olakša vježbanje.

„Koristimo WhatsApp da budemo u kontaktu. Imamo veće i manje grupe pa su svi uključeni. Imamo grupne i individualne treninge, ponekad trčanje, zagrijavanje ili izvodimo vježbe snage. Koristimo i videopozive. Sve je to zahtjevno, meni je primjerice jednostavnije funkcionirati u četiri oka, ali drugačije ne možemo“, otkrio je za službenu stranicu FC Liverpool.

Kormmayer priznaje da je najteže što ne znaju kada će se vratiti u normalu.

„Sve je ovo novo i izazovno. Ne znamo kada ćemo se ponovno vidjeti pa planove u ovom obliku radimo na višetjednoj bazi“, pojašnjava.

Trener kaže da je problem savjetovati i voditi igrače online, ali se svi uče tome prilagoditi.

„Mi vježbamo s igračima, pokazujemo im i vodimo ih, a to što je to sad nemoguće je izazov. Jednostavno ne možemo ostvariti fizičku interakciju s njima“, zaključio je Kormmayer.

U Liverpoolu na mjestu braniča igra i Dejan Lovren koji u izolaciji najčešće tehnicira s nogometnom loptom, a u održavanju forme pomažu mu i djeca uz koju aktivnosti nikad ne nedostaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.