Evo koje biste namirnice trebali jesti da se osvježite tijekom visokih temperatura

Foto: EPA-EFE

POLAKO se bliži jesen, ali vrućine ne popuštaju. Mnogi posežu za svim mogućim načinima hlađenja pa se češće tuširaju i borave u klimatiziranim prostorima, ali i prehrana ima važnu ulogu.

Tijekom vrućih dana potrebno je unositi dovoljno tekućine koja se gubi znojenjem, a neke namirnice vas mogu osvježiti. Iako mislite da će sladoled biti pravo rješenje, on zapravo nije rješenje. 

Hrana koja je hladna podiže temperaturu vašeg corea i rezultat je zapravo kontraproduktivan pa treba posezati za toplim napicima i juhama, piše britanski Metro.

Prema smjernicama u vodiču UK Eatwell, tijekom dana treba piti šest do osam čaša vode. Pritom budite oprezni oko napitaka i sokova koji sadrže prirodni šećer jer djeluju kao diuretici, isto kao i kava i alkohol, te njihovom konzumacijom zapravo gubite više tekućine. Odličan odabir su jagode, lubenica, krastavci, salata i celer, namirnice koje sadrže puno vode.

Jogurti također pomažu u zadržavanju tekućine pa bi trebali biti dio ljetnog jelovnika. Juhe su također na popisu stručnjaka kao jelo tijekom visokih temperatura. 

Ono što svakako treba izbjegavati su začinjena jela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.