Fitness ikona podijelila savršene vježbe za žene starije od 50

DENISE Austin dokazuje da su godine samo broj. Fitness ikona, koja se 80-ih i 90-ih proslavila svojim "8-minutnim vježbama za trbuh", danas dijeli savjete za menopauzu i otkriva tajne svoje utegnute figure u 66. godini.

Ženama starijim od 50 godina savjetuje da rade čučnjeve. Na Instagramu je demonstrirala varijacije čučnja koje i sama radi da bi njezina stražnjica bila čvrsta. 

"Čučnjevi su jedna od najboljih vježbi koje možete raditi. Što više mišića imate, tijelo sagorijeva više masti. A čučnjevi ciljaju dva najveća mišića u vašem tijelu", pojasnila je uz video u kojem pokazuje kako izvodi tri vrste čučnja.

Čučanj uz podizanje nogu

Austin kaže da je ova varijacija čučnja odlična za preoblikovanje donje polovice tijela. Ruke ispruži pred sebe pa izvodi klasičan čučanj, a dok ispravlja tijelo kako bi se vratila u početni položaj, jednom nogom zamahuje iza sebe, kao i rukama koje pomiče unatrag. 

Bočni čučanj

Ovaj pokret započinje s rukama na bokovima. Lijevom nogom iskoračite u lijevu stranu pa podignite desnu nogu prema lijevoj te ponovite pokret s lijeva na desno. 

Plié čučanj

Treći pokret čini čuda za unutarnju i vanjsku stranu bedara, objašnjava Austin. Izgleda slično standardnom čučnju, ali ima nekoliko ključnih razlika. Prvo, noge su u širem stavu, a nožni prsti usmjereni prema van. Ruke moraju biti na bokovima. Pri spuštanju u čučanj potrebno je stisnuti stražnjicu, a ako imate problema s koljenima, odradite pokret do pola.