Gledanje horor filmova pomaže u mršavljenju, kaže istraživanje

Foto: 123RF

LJUBITELJI jezivih filmova došli su na svoje. Istraživanje Sveučilišta Westminster otkrilo je da gledanje horor filmova ima prednosti poput sagorijevanja kalorija i popravljanja raspoloženja, piše The Guardian.

Znanstvenici su odabrali deset osoba koje su odgledale deset strašnih filmova. Pritom su im mjerili puls te broj udisaja i izdisaja.

Pokazalo se da je izloženost zastrašujućim podražajima uzrokovala oslobađanje adrenalina, a to pokreće reakciju, odnosno tijelo počinje sagorijevati masti, a istodobno otpušta šećer u krv.

Prijašnje istraživanje, koje je objavio US National Library of Medicine National Institutes od Health, dalo je zaključak da tijelo pod utjecajem horor filmova otpušta više bijelih krvnih stanica, a koje mu omogućuju da se bori protiv infekcija i privremeno potiču imunološku funkciju.

Sociologinja Marge Kerr tvrdi da prestrašenost koju uzrokuju strašne scene može popraviti raspoloženje.

''Nakon što ljude prestraši film, osjećaju se manje tjeskobnima, manje frustriranima i sretniji su'', izjavila je.

Sve ove prednosti, kažu stručnjaci, čovjek će iskusiti samo ako je odlučio pogledati horor film jer smatra da će u tome uživati i zabaviti se. Neke osobe imaju traume i osjećaju se tjeskobno gledajući takve filmove pa ih na to ne treba tjerati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.