Ideje za zdrav ručak: Recepti za školski ručak koji se lako pripremaju

Shutterstock

Vraćanje u školske klupe donosi i stare izazove – što pripremiti za ručak? U svakodnevnom životu obitelji, izazov je pronaći zdrave, ukusne i jednostavne recepte za školske obroke. Da bi olakšali ovu dnevnu dilemu, dijelimo nekoliko inspirativnih ideja!

Zeleni wrap s piletinom

Sastojci: integralna tortilja, prsa pečene piletine, svježi špinat, humus, svježe povrće po želji. Priprema: Na tortilju namažite humus, dodajte povrće, piletinu i svježi špinat. Zamotajte i uživajte!

Salata od tjestenine s povrćem

Sastojci: integralna tjestenina, cherry rajčice, svježa paprika, kukuruz, maslinovo ulje, limunov sok, sol, peršin. Priprema: Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s povrćem. Začinite s maslinovim uljem, limunovim sokom i solju. Posipajte sjeckanim peršinom.

Sendvič s avokadom i jajima

Sastojci: integralni kruh, avokado, kuhano jaje, svježa rukola, sol, papar. Priprema: Na kriške kruha stavite pire od avokada, posolite i popaprite. Dodajte kolutove kuhanih jaja i rukolu.

Quinoa salata s povrćem

Sastojci: quinoa, svježa paprika, krastavac, cherry rajčice, feta sir, maslinovo ulje, limunov sok. Priprema: Skuhajte quinoju prema uputama na pakiranju. Pomiješajte s povrćem i dodajte feta sir. Začinite s maslinovim uljem i limunovim sokom.

Voćna salata s jogurtom

Sastojci: svježe voće po izboru (banana, jabuka, naranča), prirodni jogurt, med, orašasti plodovi. Priprema: Nasjeckajte voće i pomiješajte s jogurtom. Po želji, pospite orašastim plodovima i prelijte s malo meda.

Pravilna prehrana ključna je za koncentraciju i energiju tijekom školskog dana. Nadamo se da će vam naši recepti pomoći u pripremi zdravih i ukusnih obroka za vaše školarce!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.