Imate loš zadah i grčeve u nogama? Evo što vam tijelo pokušava reći

Foto: Instagram

POSTOJE neki očiti znakovi koji ukazuju na to da nismo najboljeg zdravlja, ali ljudi često nisu svjesni nekih suptilnijih. Loš zadah ili grčevi u nogama također mogu ukazivati na to da nešto nije u redu. Stručnjaci s portala Men’s Health su otkrili što uzrokuje neke simptome s kojima ste se možda susreli.

Loš zadah

Loš zadah obično je posljedica bakterijske neravnoteže u ustima.

“Morate redovito četkati zube, čistiti ih koncem, piti puno vode i jesti povrće. Ako i dalje imate neugodan zadah, možete iskušati neka druga brza rješenja poput ispiranja usta tekućinama koje će neutralizirati bakterije”, pojasnila je naturopatkinja i nutricionistica Belinda Kirkpatrick.

Grčevi u nogama

Grčevi u nogama najčešće se javljaju noću, a posljedica su dehidracije, ali i pokazatelj manjka magnezija u organizmu.

“Ako vašem tijelu nedostaje magnezij, fokusirajte se na hranu poput orašastih plodova, sjemenki i zelenog lisnatog povrća. Ako se hranite zdravo, odnosno ne konzumirate procesiranu hranu, vašem tijelu možda treba sol, zbog čega se također mogu javiti grčevi”, dodaje Kirkpatrick.

Afte

Afte u ustima mogu biti posljedica stresa koji iscrpljuje zalihe vitamina B12 u tijelu.

“Povećajte unos crvenog mesa ili srdele, no najvažnije je naučiti tehnike opuštanja zbog kojih ćete biti u stanju bolje se nositi sa svakodnevnim problemima”, smatra Kirkpatrick.

Svrab i koža koja se ljušti

Suha koža koja se ljušti i svrbi neizbježna je zimi, ali nemojte kriviti samo grijanje u stanu.

“Možda vam nedostaje esencijalnih masnih kiselina. Konzumirajte više sardina ili lososa, chia sjemenki i maslinovog ulja te popijte barem litru i pol vode u danu”, savjetuje naturopatkinja.

Zanoktice

Ako vam koža oko noktiju puca, a ne grickate je, moguće je da imate problema sa želučanom kiselinom.

“Ona iscrpljuje proteine iz vašeg tijela zbog toga što je ne apsorbirate pravilno. Dodajte u vodu malo jabučnog octa i nahranite kožu ruku hidratantnim kremama”, kaže Kirkpatrick.

Nemate energije

Ako ne sanjate, loše ste raspoloženi i nedostaje vam energije, vaše tijelo možda žudi za vitaminom B6.

“Jedite lješnjake, jaja i grašak. Ako je stanje nepromijenjeno, možete se posavjetovati s liječnikom o dodacima vitamina B”, zaključuje nutricionistica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.