Jedina stvar koju trebate učiniti da izbjegnete blagdansko debljanje

Foto: 123rf

VJERUJEMO da će vam dobro doći ovaj savjet.

Mnogi se u vrijeme oko blagdana pokušavaju držati svog provjerenog režima, ali uz toliko slavlja, domjenaka i punih stolova logično je da mnogi jednostavno pokleknu pa već i prije Božića shvate da su dobrano pretjerali u uživanju u hrani.

"Nećemo se zavaravati jer je to jednostavno tako", shvatio je i osobni trener Max Lowery koji je pokušao otkriti kako bismo si mogli pomoći, a da ipak bez puno grižnje savjesti (i novih naslaga) uživamo u blagdanskom stolu.

Po njemu, svi bi trebali napraviti dobar plan.

Primjerice - za božićne domjenke i druženja koja uključuju hranu uvijek znate unaprijed pa se dan ranije potrudite dovoljno ubrzati svoj metabolizam jer će vam pomoći da drugi dan organizam ipak lakše nadoknadi štetu od suviše kalorija.



Njegova je ideja zapravo vrlo jednostavna - odredite dane u kojima ćete malo više paziti da unosite samo zdrave masti i ugljikohidrate te budete aktivniji, kako biste u druge dane mogli nesmetano uživati u malo više štetnih namirnica.

Osim toga, čak i ako vas iznenadi pozivnica pa odlučite poći na večeru bez da ste je ranije uvrstili u svoj plan i tada je moguće izbjeći nepotrebne kalorijske viškove. I to tako što ćete se, prije odlaska, najesti zdravih masti i proteina te ćete tako biti dovoljno siti da ne poharate stol pun blagdanskih kalorijskih bombi.

"Koje kuhano jaje, masna riba poput lososa i zdrave masnoće iz avokada bit će dovoljni da vas zaustave od pretjerivanja te da uživate bez osjećaja žudnje da želite pojesti baš sve što je ponuđeno", predlaže trener Lowery.

Uživanje je na Božić dozvoljeno, no potrudite se da u tom uživanju ipak ne pretjerujete. Barem ne svaki dan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.