Jesu li med i maslac od kikirikija veganski proizvodi? Evo odgovora

Foto: Pexels

AKO razmišljate o tome da se uključite u veganski siječanj i promijenite navike na barem mjesec dana, možda vas neke stvari zbunjuju. Naime, iako su vam jasne osnove, ljudi često nisu sigurni je li neki proizvod veganski ili ne. Najčešće su to med i maslac od kikirikija. 

Kad je maslac od kikirikija u pitanju, odgovor je da, ali ne uvijek. Naime, većina maslaca od kikirikija sadrži kikiriki, ulja i soli. Neki imaju dodani šećer, ali za većinu se ipak navodi da je riječ o veganskom proizvodu jer ne sadrže maslac, što ime sugerira. 

Ono na što morate obratiti pozornost jest med. Nije često, ali ponekad se upravo taj sastojak nalazi u receptima jer jelima daje dozu slatkoće. Međutim, med nije veganski proizvod jer je produkt rada pčela pa mnogi vegani ne smatraju da je etično jesti ga.

Med može ponekad biti sastojak maslaca od kikirikija pa je to svakako nešto što biste trebali proučiti na teglici proizvoda koji namjeravate kupiti. Ako vam je namjera pridržavati se veganskog životnog stila, med biste trebali izbjegavati u širokom luku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.