Foto: Instagram
LJUBITELJI bijele čokolade vjerojatno nikada neće sebi priznati da uživaju u nečem što se pogrešno zove čokoladom.
Jedino što povezuje pravu i bijelu čokoladu jest njen oblik i slatkoća. Sve ostalo je samo prividno isto jer ako nema osnovni sastojak čokolade, kakao, kako je onda uopće možemo nazivati čokoladom?
Što se onda to krije u tom bijelu grijehu? Ništa zdravog, vjerujte.
Naime, bijela čokolada nema ni miligrama kakao maslaca, ali zato ima gomilu nezdravih biljnih masti i još više umjetnih aroma, od kojih se najviše ističe upravo šećer.
U tom slučaju bijela čokolada ne samo da nam ne može zamijeniti pravu, već će nas "opskrbiti" obiljem otrova te nam neće dati nimalo vitamina i minerala.
Njena nutritivna vrijednost ravna je nuli, a pritom se još teže probavlja od obične čokolade koja ima barem malo veći omjer kakao maslaca. Iako ni obične čokolade definitivno nisu dobar izbor, u svakom su slučaju malo bolja alternativa bijeloj čokoladi.
Zato, kad već osjetite želju za slatkim, birajte mudro.