Liječnica: Ovo je glavni uzrok zašto mnogi ljudi ljeti imaju problema sa zatvorom

Foto: Shutterstock

TEMPERATURE ljeti sve više rastu, a toplinski val sve dulje traje. Sve to može imati utjecaj i na naše tijelo. Jedna od promjena može se vidjeti u češćim probavnim smetnjama za koje gastroenterologinja dr. Rabia de Latour otkriva najčešće razloge.

Liječnica je otkrila da je glavni razlog zatvora tijekom cijele godine, a posebice tijekom toplinskog vala, taj što nismo dovoljno hidrirani, prenosi Eating Well. 

"Kad god ste dehidrirani, prvi način na koji se tijelo nosi s tim je koncentriranje urina i stolice. Tijelo će povući vodu iz stolice i apsorbirati je. Tako stolica postaje tvrđa, a urin tamniji jer je koncentriraniji", objašnjava liječnica i dodaje da, kada ne pijemo dovoljno tekućine, "stolica nije dovoljno mekana te ju je teže izbaciti, čime dolazi do zatvora".

Što učiniti ako ne bismo patili od zatvora tijekom vrućina?

Liječnica objašnjava kako postoji jednostavno rješenje za ove probavne smetnje. "Sve što trebate učiniti je hidrirati se, hidrirati se i hidrirati se", rekla je ona, prenosi Eating Well.

Osim hidracijom, kako biste osigurali pravilan rad probave, možete isprobati i nekoliko ideja. Gastroenterologinja je kao način osiguravanja pravilne probave izdvojila konzumiranje hrane koja će pomoći s hidracijom, odlazak u šetnje, jedenje vlakana i pijenje tekućine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.