Muškarac pokazao kako je izgledala njegova borba s majmunskim boginjama

SILVER STEELE zarazio se majmunskim boginjama, a na Instagramu je odlučio podići svijest o simptomima te bolesti pa je podijelio fotografiju kojom je pokazao kako su se lezije mijenjale od 11. srpnja do 1. kolovoza.

U njegovom slučaju, lezije su se uglavnom nalazile unutar i oko usta. Kad su se prvi put pojavile, Steele je mislio da su opekline od brijanja ili prištići. Isprva ga nisu smetale, ali u roku od tjedan dana su postale izbočenije te su počele nalikovati na mjehuriće s krastom u središtu. Tada su postale i bolne. 

Steele je bio u karanteni jer su lezije iznimno zarazne sve dok potpuno ne zacijele. Kasnije mu se nekoliko njih pojavilo i na rukama i nozi, ali su bile manje bolne. Unutar otprilike tri tjedna od prvih simptoma, Steeleove lezije su gotovo potpuno zacijelile.

"Smatram se sretnikom jer sam imao pristup visokokvalitetnoj medicinskoj skrbi, ali užasno je boljelo", rekao je nakon što se oporavio i izašao iz karantene.

Studija simptoma pokazala je da pacijenti oboljeli od majmunskih boginja mogu razviti osip s lezijama oko anusa ili genitalnog područja, što se nije dogodilo u Steeleovom slučaju.

Pročitajte više