Posvetila se zdravoj prehrani pa je skoro uhitila policija

Foto: Facebook/123rf

SVAŠTA se u životu može slučajno dogoditi, ali da vas policija gotovo uhiti zbog toga što ste postali ljubitelj zdrave hrane, e pa to zaista nema smisla, zar ne?

A upravo se to dogodilo Amerikanki Megan Ange (27) iz Georgije kada je na putu s posla, gladna, vozila i usput jela super zdravi čips od kelja kojeg je kupila u trgovini, i jela iz originalnog pakiranja.

"Znam da se po zakonu za vrijeme vožnje ne smije jesti. To inače ni ne prakticiram, posebno ne kada je u pitanju nešto tako "neuredno" kao čips, ali toga sam dana zbog previše posla propustila ručak i na povratku kući jednostavno sam morala nešto prigristi.

Moj izbor je bio zdravi čips od kelja kojeg obožavam. Znam da sam zbog takve vrste ljubavi među rijetkima, ali otkako sam ga otkrila za mene nema bolje i zdravije grickalice.

>>>Zdrave grickalice koje možete jesti cijeli dan<<<

Problem se pojavio na semaforu. Crveno svjetlo bio mi je znak da posegnem za vrećicom koja je stajala na suvozačkom sjedalu i uto se pored mene pojavilo službeno policijskog vozilo. Ostvarili smo kontakt očima, ja sam uljudno kimnula glavom u znak pozdrava i pritom stavila malo čipsa u usta.

Odjednom panika. Policijska sirena i ljutit izraz policajca koji mi naređuje da stanem sa strane. Upalilo se zeleno svijetlo i skrenula sam na prvom ugibalištu, kod benzinske postaje. I dalje sam žvakala čips, pokušavajući ga što brže progutati kako bih mogla razgovarati s policajcem. I dalje mi nije zvonilo u glavi zbog čega se policajac odjednom toliko uzbunio, ali sam ostala mirno sjediti u automobilu s rukama na volanu.

Trebalo je kratko da me policajac zabljesne svojom baterijom, ali njegov fokus nije bio na meni već na onome što sam žvakala i vrećici koja je ležala na suvozačkom sjedali.

"Što skrivate u toj vrećici? Marihuanu", lagano je zaurlao i meni se tek tada upalila lampica.

"Marihuanu, ne, nasmijala sam se, to je samo običan čips od kelja. Probajte", ponudila sam mu ne znajući više je l' da se svemu tome smijem ili da počnem paničariti.

"No, njegov je izraz lica i dalje bilo smrtno ozbiljan pa sam ga uljudno pitala trebam li mu možda dodati vrećicu?

Da, rekao je strogo, pa nisam željela više izazivati njegovo strpljenje. Polako sam odmaknula ruku s volana i s dva prsta dohvatila vrećicu da policajcu pokažem što je unutra. Mjerkao je njen sadržaj, a meni su se u glavi vrtjeli svakakvi filmovi - od panike do nevjerojatne situacije u kojoj me je zdrav život gotovo koštao slobode. Srećom, policajac je brzo uvidio svoju pogrešku, a na moju ponudu da barem proba koji zdravi griz sumnjivog čipsa samo je odvratio - Vjerujem vam da je ukusan". Ostavio mi je vrećicu, pozdravio i udaljio se od mog automobila.

Iskreno, nisam znala da se na tom parkiralištu odvalim od smijeha (on je ozbiljno mislio da sam naumila prožvakati punu vreću "marihuane") ili da se zabrinem za sljedeći put. Jer već uskoro putujem avionom i mislim da paketić zdravog čipsa od kelja neće biti dio moje ručne prtljage.

Jer kada je zdrava hrana u pitanju možda je pametnije ne izazivati njome nenaviknutu policiju. Da sam jela čokoladu tako mi se nešto sigurno ne bi dogodilo. Auh. Ili bi da je bila riječ samo o maloj kockici? 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.