Sedam tajni zbog kojih žene u Indoneziji sporo stare

SVAKA nacija ima svoje tajne ljepote. Indonezijski tretmani imaju drevne korijene i koriste se već stoljećima. Žene s 54 godine zbog njih mogu izgledati kao da imaju 35 godina, a blogerica Puspa Dewi dobar je primjer. 

Istražili smo kojih sedam stvari prakticiraju žene u Indoneziji, a koje im pomažu usporiti starenje.

1. Koriste rižino brašno

Osim što rižino brašno razrjeđuju vodom i tako rade maske za lice, Indonežanke od njega dobivaju i pilinge za tijelo. Pastu pripremaju od mljevene riže, đumbira, oraha, korijena kurkume, cimeta i praha sandalovine. Sve sastojke melju zajedno i njime omekšavaju i čiste kožu.

2. Preveniraju strije

Strije je lakše spriječiti nego se kasnije boriti s njima, kažu žene u Indoneziji. Jedan od najpopularnijih rituala je primjena balijske maske, koja uključuje mljevenu rižu i aromatični đumbir, a koju nanose na trbuh. Kažu da ovi sastojci pomažu koži da ostane elastična. 

3. Koriste papaju i sjemenke papaje

Indonežanke pasiranu papaju miješaju s mlijekom te je nanose na lice. Kažu da im zbog toga koža blista. Također, melju sjemenke papaje pa ih miješaju s vodom te pastu nanose na kosu i ispiru nakon sat vremena. Smatraju da tako sprječavaju oštećenje kose i čuvaju njezinu tamnu boju.

4. Kupaju se u kozjem mlijeku

Dodavanje kozjeg mlijeka kupki pomaže u održavanju kože mekom. 

5. Kosu tretiraju kremastim kupkama

U Indoneziji je kremasta kupka omiljeni tretman za kosu, koji traje poprilično dugo. Prvo se na kosu nanosi maska od avokada, a zatim se kosa pari. Slijedi masaža tjemena, vrata i ramena. Postupak završava pranjem kose i feniranjem. Kremasta kupka nije samo tretman opuštanja već i postupak koji pomaže kosi da bude jaka i zdrava te je štiti od loših učinaka kemikalija.

6. Idu na masažu dva puta tjedno

Indonežanke masažu smatraju neophodnom za zdravlje i mladolikost. Osim što redovito idu na manikuru i pedikuru, tretmane lica i kose, salone za masažu posjećuju dva puta tjedno.

7. Sretne su

Blogerica Puspa Dewi kaže da je tajna njenog izgleda sreća. Što je starija, to je sretnija. Ističe da sreća pomaže u očuvanju unutarnje i vanjske ljepote. Više se smiješite i volite sebe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.