Šokirat će vas koliko kalorija unosite u tijelo zdravim zalogajima

Foto: 123RF

ŠALICA kave, orašasti plodovi, jedan keks s komadićima čokolade i par čokoladnih jaja možda ne zvuče toliko loše. No, pojedete li sve te namirnice u danu, unijet ćete 722 kalorije što je na tjednoj bazi 5054 kalorije. Šokantnije od toga može zvučati podatak da ćete sa 16,5 McDonald'sovih cheeseburgera unijeti 4966 kalorija. 

To je podatak s grafike koju su objavili australski nutricionisti koji stoje iza programa Equalution. Smatraju da takve informacije sada moraju doći do ljudi jer mnogi u izolaciji imaju potrebu češće jesti pa biraju ono što misle da je zdravo, ali računica na kraju pokazuje da to baš i nije tako, posebno ako se zbog izolacije ne bave tjelesnom aktivnošću. 

“Možda mislite da šaka orašida ili kava s mlijekom neće učiniti razliku. Ali kad to zbrojite na tjednoj bazi i dodate ona tri čokoladna jaja koja ste gricnuli negdje usput, dolazi se do ozbiljne brojke”, napisali su. 

Njihov savjet je da pratite unos kalorija i budete svjesni kako se one nakupljaju.

“Socijalna distanca je sada važna, ali boravak u kući može biti okidač za nesvjesno jedenje. Postoje taktike da to izbjegnete. Prvo je da vam hrana ne bude u vidokrugu. Pratite što jedete u danu. Uvijek spremite točne porcije grickalica kako se ne biste prejedali i pazite da ipak ostvarite kalorijski deficit, koliko god je sad to možda teško postići. Neka vaša prehrana bude uravnotežena”, predlažu. 

Svoje sugestije za uspješno održavanje linije kod kuće pretvorili su u zanimljivu grafiku koja će biti odličan podsjetnik na što sve pripaziti kako biste ljeto dočekali spremni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.