Stručnjaci otkrili najbolju vježbu za mladolik izgled

Foto: 123RF

VJEŽBANJE stanice u tijelu čini mlađima. Tijelo je građeno od stanica, a u svakoj od njih se nalaze mitohondriji koji je hrane i daju joj energiju, to jest odgovorni su za stvaranje više od 90% energije potrebne tijelu za sve biološke funkcije.

Pad mitohondrija je odgovoran za starenje stanica tijela, a to uključuje osteoporozu, artritis, gastrointestinalne probleme, smanjenu fleksibilnost, hipertenziju i kardiovaskularne probleme.

Ako dođe do njihovog otkazivanja, u stanicama dolazi do postepenog prestanka stvaranja energije, što rezultira oštećenjima stanica, čak i njihovim odumiranjem. 

Vježbanje povećava razinu energije u mitohondrijima, a što su mitohondriji učinkovitiji, svaka stanica u tijelu bolje funkcionira, a samim time tijelo izgleda mlađe, prenosi portal Shape.

Sada su stručnjaci otkrili i zbog koje vježbe ćete izgledati mladoliko.

Novo istraživanje na Sveučilištu Victoria u Australiji je pokazalo kako sprintevi u trajanju od 30 sekundi nadmašuju dugačke intervale u trčanju.

Istraživanje je također pokazalo kako biste ovaj tip intervalnog treninga visokog intenziteta trebali raditi tri puta tjedno jer to dovodi do boljeg funkcioniranja unutar stanica.

Naime, visoko intenzivni sprintevi pojačavaju sposobnost mitohondrija unutar stanica da stvaraju veću količinu energije, što znači da će stanice bolje funkcionirati, a vi izgledati mlađe.

Kako odraditi visoko intenzivne sprinteve?

Sprintevi su izvrstan način brze potrošnje kalorija zbog izmjene intervala visokog i umjerenog intenziteta.

Trening je vrlo jednostavan, a nevjerojatno učinkovit.

Potrebno je 30 sekundi sprintati najvećom mogućom brzinom, a zatim 60 sekundi lagano trčkarati. Ponovite to 12 puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.