Studentica umrla, a njezina mama vjeruje da je razlog popularni dodatak prehrani

DVADESETOGODIŠNJA studentica Lindsey Bone početkom travnja je pronađena mrtva, a uzrok smrti još uvijek nije utvrđen. Ipak, njezina majka Mandy vjeruje kako je nesretnom događaju pridonijela njena višegodišnja nepravilna prehrana, kao i svakodnevno uzimanje popularnog dodatka prehrani.

Kako piše Daily Mail, mrtvozornica Veronica Hamilton-Deeley otkrila je da se Bone držala strogog plana prehrane, a to je uključivalo post i izgladnjivanje. No, redovno je uzimala i suplemente u obliku tableta, poput jabučnog octa. Naime, mnogi vjeruju kako jabučni ocat može smanjiti apetiti te pomoći u gubitku kilograma pa popularnost ovakvih tableta ne čudi.

Tijekom pregleda njene sobe pronađen je i dnevnik prehrane iz kojeg je jasno da se nesretna djevojka pridržavala strogog režima.

"Ne unosi više od 1200 kalorija dnevno", "ugljikohidrate smiješ jesti samo jednom dnevno, i to ako je nužno", "ostani u knjižnici i nemoj uopće jesti" i  "nemoj zaboraviti popiti šugavi jabučni ocat", samo su neka od pravila koja su bila napisana u njezinom dnevniku.

Osim toga, Mandy je otkrila kako je njezina kći minimalno dvije godine pila spomenute tablete jabučnog octa te danas vjeruje da su upravo one razlog njezine iznenadne smrti. U to ju je dodatno uvjerio i nalaz patologinje dr. Catherine Guy koja je istaknula kako su gotovo svi nalazi bili u granicama normale te da je "jedina sumnjiva stvar koja se pokazala na krvnim pretragama bila povišena razina kiseline u krvi".

"Nije se radilo o nivou koji bi inače smatrali smrtonosnim, no svakako je bio povišen. Naše tijelo prirodnim mehanizmima održava podjednaku razinu kiselosti i lužnatosti, a na to se može utjecati prehranom. Jabučni ocat je dodatak prehrani, ali nema puno informacija o tome kakav mu je dugoročni učinak. Očito se radi o kiselini, a mi ne možemo znati koju je količinu Lindsay uzimala", zaključila je.

No, zbog ovog nemilog događaja, majka nesretne djevojke odlučila je upozoriti druge da budu oprezni s ekstremnim dijetama, kao i korištenjem dodataka prehrani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.