Trener doživio srčani udar, odustao od CrossFita i zaljubio se u vruću jogu

BOB Harper postao je jedan od najvećih fitness stručnjaka u svijetu. Štoviše, njegovo ime je postalo pravi brend samo za sebe, a najpoznatiji je po metodi Inside Out koju promovira.

"Radi se o promjeni ponašanja iznutra prema van. Nije riječ o prehrani ili brzom popravku. Riječ je o promjeni načina života. Morate prepoznati i prihvatiti gdje ste upravo sada, oprostiti sebi prošlost i biti spremni napraviti promjenu. Kada počnete mijenjati ono što je iznutra, sve će izaći van", objasnio je o čemu je riječ u jednom intervjuu.

Također, bio je veliki zagovaratelj i promotor CrossFIta, visoko intenzivnog funkcionalnog treninga kojem je cilj razvoj snage i kondicije. No nakon što je prilikom jednog treninga doživio srčani udar, morao je u potpunosti promijeniti svoj način života, ali i vježbanja. Život mu je spasio liječnik koji se zatekao u dvorani, ali je unatoč pravovremenoj reakciji neko vrijeme proveo u induciranoj komi. Ipak, liječnici su jednoglasno zaključili da život duguje isključivo svom vrhunskom fizičkom stanju.

Srčani udar također ga je prisilio da odustane od intenzivnog vježbanja te se prebacio na jogu. Ipak, nije riječ o bilo kakvom satu joge. On traje čak 90 minuta, a izvodi se u prostoriji u kojoj je 45 Celzijevih stupnjeva s visokim postotkom vlage te se s razlogom naziva vrućom jogom. Zahvaljujući tome, priznaje da je intenzitet usporediv s CrossFitom.

Osim toga, u potpunosti je promijenio prehranu.

"Prije sam jeo visoko proteinske obroke bogate mastima. Doista sam intenzivno vježbao i imao sam taj grozan apetit", prisjetio se.

Danas njegovi obroci izgledaju puno drugačije. Ne koristi mikrovalnu pećnicu, ne jede slatkiše te sam priprema hranu. U hladnjaku uvijek ima grčki jogurt, mrkvu, celer, šparoge, bjelanjke, voće i druge zdrave namirnice.

Ovog 54-godišnjaka nevjerojatnog izgleda na Instagramu prati gotovo 350 tisuća ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.