Trener poznatih otkrio u kojim alkoholnim pićima možemo uživati dok mršavimo

ALKOHOL i skidanje kilograma ne idu ruku pod ruku, ali prema švedskom treneru Magnusu Lygdbacku ipak postoje pića u kojima možemo uživati bez straha od debljanja.

Lygdback, koji je radio s brojnim zvijezdama, od Alexandera Skarsgarda preko Gal Gadot do Bena Afflecka, podijelio je koja pića bira kada je na posebnom režimu prehrane.

Na YouTubeu je objavio video u kojem je objasnio da je za gubitak masti važan kalorijski deficit, što znači da morate konzumirati manje kalorija u odnosu na to koliko sagorijevate. Alkohol ima sedam kalorija po gramu, mast ima devet kalorija po gramu, a ugljikohidrati i proteini četiri.

"Većina pića sadrži puno kalorija u obliku šećera i alkohola. Dakle, ako želite gubiti masnoće i uživati u alkoholu, svakako birajte niskokalorične opcije", rekao je pa upozorio gledatelje da to što su pića niskokalorična ne znači da bi ih trebali piti više.

Prvo piće na njegovom popisu je spritz, venecijanski koktel na bazi vina koji se obično poslužuje kao aperitiv u sjeveroistočnoj Italiji. Sastoji se od prošeka, digestiv bitera i soda-vode.

Slijedi klasična votka uz dodatak sode. Lygdback kaže da je piće jednostavno napraviti i vrlo je siromašno kalorijama.

Na trećem mjestu je nešto za ljubitelje viskija. Lygdback u shaker stavlja led, viski, limunov sok i sok agave te dobiva ukusan niskokalorični koktel.

Četvrti na popisu je koktel od lubenice i bijelog vina. Trener poznatih u blender stavlja dvije šalice nasjeckane lubenice, bijelo vino i nekoliko kapi sirupa agave. Na kraju dodaje gaziranu vodu i ukrašava piće kriškom lubenice.