Uz ove jednostavne trikove sagorjet ćete više masti u danu

Foto: 123RF

DOBRO je poznato da za mršavljenje treba sagorjeti više kalorija nego što ih unesemo u organizam.

Trenerica Julia Stern otkrila je da treba potaknuti tijelo da višak masti koristi kao energiju, a to je moguće učiniti uz pomoć ovih šest trikova.

1. Jedite zdrave masti

“Bez masti tijelo ne može potjerati energiju. Volim početi dan uz žlicu kokosovog ulja u kavi”, kaže Stern. “To me čini sitom, mozak se bolje fokusira tijekom jutra na posao i osigurava mi dovoljno energije za vježbanje i sagorijevanje masti.”

2. Dovoljno se naspavajte

“Ovo je ponekad teško, ali iznimno važno za sagorijevanje masti. Ako pokušavate vježbati nenaspavani, iscrpljujete mišiće i tijelu je teže sagorjeti kalorije”, napominje Stern i savjetuje najmanje sedam sati sna.

3. Jedite maline

Prema dr. Jacqueline Schaffer, pola šalice do šalice malina može potaknuti sagorijevanje masti. 


“Bogate su vlaknima koja pomažu tijelu da brže dođe do željenog cilja”, smatra ova liječnica.

4. Pijte hladnu vodu

Ovo bi moglo zvučati čudno, ali djeluje, ako je vjerovati liječnici.

“Svakih 30 mililitara popijene vode sagorijeva jednu kaloriju”, pojašnjava i dodaje kako je važno voditi računa o tome da je voda hladna.

5. Prakticirajte intervalni trening

“Razmislite o kratkim periodima visokointenzivnih udaraca nakon kojih ćete se odmoriti oko 60 sekundi kako biste došli do daha”, savjetuje Stern.

6. Trenirajte snagu

“Trening snage ubrzava metabolizam”, kaže Stern. 

Za njih vam nije potrebna dodatna oprema, već možete iskušati osnovne pokrete poput sklekova kojima ćete povećati snagu i brže sagorijevati kalorije. 

Pročitajte više