Uz ove zdrave namirnice smanjit ćete apetit i izbjeći iznenadne napadaje gladi

Foto: 123RF

ODREĐENE namirnice oslobađaju hormone u želucu koji vam mogu pomoći da se osjećate sito te potiskuju apetit i smanjuju želju za hranom. Zato je nutricionistica Priya Kathpal izdvojila nekoliko namirnica koje bi bilo pametno uključiti u prehranu ako želite kontrolirati unos kalorija, ali i izgubiti onih nekoliko kilograma s kojima vodite borbu a da pritom ne umirete od gladi.

Jabuke

Studija objavljena u časopisu Appetite pokazala je da su žene koje su jele tri jabuke dnevno izgubile više kilograma od žena koje nisu uključile ovo voće u svoju prehranu. One su bogate vlaknima i vodom pa smanjuju apetit, ali i sprječavaju podizanje razine šećera u krvi te samim time i osjećaj gladi.

Grah

Grah nije samo bogat proteinima i vlaknima koji pridonose osjećaju sitosti, već ima i nizak glikemijski indeks pa sprječava podizanje razine šećera u krvi. Također, on je niskokaloričan.

Jaja

Jaja su bogata proteinima koji mogu potisnuti hormon grelin koji stimulira apetit. Studija objavljena u European Journal of Clinical Nutrition, pokazala je da su ljudi koji su jeli jaja za doručak tijekom dana konzumirali 438 kalorija manje od onih koji nisu jeli jaja.

Cikla

Cikla je jedna od najzdravijih niskokaloričnih namirnica. Sadrži mnogo vlakana koja vaš apetit drže pod kontrolom, a redovna konzumacija cikle je zaslužna i za održavanje ispravnog rada vašeg probavnog sustava.

Gljive

Bez obzira na to koje gljive najviše volite konzumirati, vrlo je vjerojatno da imaju malo kalorija. Također, gljive sadrže visok sadržaj kalija i izvor su bitnih minerala, uključujući selen i niacin koji mogu ubrzati vaš metabolizam i pomoći vam da dulje budete siti, piše The Health Site.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.