Želite piti više vode? Iskušajte ove trikove

Foto: Instagram

IAKO se trudite u danu popiti više vode jer to je tajna blistave kože i održavanja zdrave težine, možda vam to nikako ne polazi za rukom. Unos tekućine važan je da bi vaše tijelo moglo funkcionirati, a to posebno valja imati na umu tijekom ljetnih mjeseci kada živa u termometru prelazi 30 stupnjeva Celzijevih.

Ako želite piti više vode, možda će vam u tome pomoći ovi trikovi.

1. Pretvorite bočicu u sat

Ako vam ne uspijeva pratiti unos tekućine, na običnu plastičnu bočicu ispišite sate. Primjerice, bočicu od pola litre možete podijeliti na četiri jednaka dijela i označiti je na 9, 10, 11 i 12 sati. Tako ćete imati podsjetnik koliko ste vode trebali popiti do određenog trenutka u danu.

2. Neka vam voda uvijek bude pri ruci

Ako vam se ne da često ići do kuhinje i točiti vodu, ostavite u dnevnoj sobi, na radnom stolu ili kraj kreveta veću količinu vode kako ne biste morali ustajati.

3. Neka pijenje vode postane igra

Preporuka stručnjaka sa Sveučilišta Spoon je da popijete određenu količinu vode kad čujete omiljenu pjesmu, odete na wc ili se dogodi nešto značajno.

4. Popijte čašu vode uz svaki obrok

Ako vam je teško nositi bočicu sa sobom cijeli dan, pokušajte barem popiti jednu čašu vode uz svaki obrok, bilo da je riječ o užini ili ručku. Pijenje vode tijekom jela pridonosi osjećaju sitosti i pospješuje probavu.

5. Birajte za užinu namirnice bogate vodom

Pijenje vode nije jedini način da u tijelo unosite više tekućine. Za užinu možete odabrati namirnice poput jagoda, krastavaca ili lubenice.

6. Namjestite alarm na mobitelu

Kad ste u gužvi, teško je misliti na vodu. Ako trebate podsjetnik da ostanete hidrirani, namjestite alarm na mobitelu koji će vas podsjetiti da morate posegnuti za gutljajem tekućine.

7. Dodajte vodi svježe voće i promijenite joj okus

Ako volite vodu s okusom, dodajte malo svježeg voća. Okus vode možete promijeniti i začinima kao što su bosiljak ili menta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.